Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Logowanie się do ustawień routera: D-Link

 
fullje
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #1

Logowanie się do ustawień routera: D-Link


Witam was serdecznie drodzy forumowicze. Pomijając wstępy to po podłączeniu D-Linka do mojego laptopa czy to poprzez kabel ethernetowy czy za pomocą Wi-Fi nie mogę się zalogować na jego ustawienia. Z telefonu komórkowego tabletu, z 2 innych laptopów zrobić to mogę, jednak na moim pyta tylko o hasło do routera, pasek adresu zmienia nazwę na xx.xx.xx.xx/cgi-bin/webcm ( gdzie xx to ip ) i widzę, że status pobierania informacji ze strony routera trwa w nieskończoność i nic się nie ładuje. Jakieś porady co do tego? Powyłączałem już firewalle, antywirusy, ciasteczka zerowałem, nawet próbowałem na IE... Nic nie działa.

Pozdrawiam

06.07.2014 10:57

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.581
Post: #2

RE: Logowanie się do ustawień routera: D-Link


Jaki model D-Link'a ?
Jaka wersja IE ? Próbowałeś przy pomocy innej przeglądarki (jakiej) ?
Porównywałeś ustawienia protokołu TCP/IP z reszty stanowisk, ipconfig/all
Czyściłeś pamięć podręczną DNS poleceniem ipconfig/flushdns ?

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

06.07.2014 12:45

Znajdź wszystkie posty użytkownika
fullje
Nowy
Liczba postów: 5
Post: #3

RE: Logowanie się do ustawień routera: D-Link


D-Link G624T, moją domyślną przeglądarką jest Google Chrome a z IE nigdy nie korzystam ( mam win 8, więc chyba ta najnowsza IE tam jest, nie wiem ) wiec problem nie dotyczy przeglądarki. Przed chwilą również wyczyściłem pamięć podręczną DNS tu jak i w ustawieniach internetowych reset ustawień ( panel sterowania,/opcje internetowe/zaawansowane i przywracanie ustawień domyślnych - tak jak napisane jest na stronie dlinka ) i to również nie pomogło. A ustawienia protokołu są chyba zgodne ( sprawdziłem pobieżnie jakoś godzinę temu, teraz brak możliwości porównania ustawień )

Pozdrawiam

06.07.2014 13:28

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Wybór Routera matrixsio 20 6.035 09.09.2019 10:33
Ostatni post: michus49
Router--Przywrócenie ustawień fabrycznych exii 0 538 23.11.2016 16:54
Ostatni post: exii
Problem z Wifi na PC przy użyciu Routera (Klient WISP) Carbon 4 2.432 03.02.2016 22:00
Ostatni post: Carbon
problem z routerem tp link mr3420 v2 i huawei e3372 pery41 0 1.005 23.11.2015 17:57
Ostatni post: pery41
TP-LINK WR740N -Brak dostępu do sieci ekran1990 5 1.218 19.10.2015 10:53
Ostatni post: thermalfake
Brak internetu po chwilowym odłączeniu routera i modemu Syndicate2070 1 1.144 13.10.2015 23:09
Ostatni post: thermalfake
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook