Odpowiedz

Automatyczne kopie zapasowe systemu

emperex
Wdrażany

Liczba postów: 28

RE: Automatyczne kopie zapasowe systemu

Już o tym programie słyszałem i póki co szukam darmowego rozwiązania.

@edit: Skoro tak ciężko znaleźć rozwiązanie to jestem skłonny do tego ze zwyczajną kopią zapasową - raz w tygodniu. Jednak przetestowałem tą opcję i nie nie zawiera ona możliwości przywracania systemu. Mianowicie z tego co testowałem jest to jedynie kopia zapasowa plików. Przy użyciu płytki instalacyjnej próbowałem znaleźć opcję przywrócenia systemu z tej kopii - nie ma takowej, jest jedynie z punktu przywracania, dysku naprawczego lub obrazu systemu.

Skoro obrazów nie da się ustawić automatycznie to pozostaje rozwiązanie kopia zapasowa + punkt przywracania/dysk naprawczy. Ten drugi już nie będzie automatyczny, a ten pierwszy już jest tylko pytanie czy punkt przywracania + kopia zapasowa odratuje system w każdej sytuacji? Obawiam się, że nie; tak jak np. kiedyś pokręciłem z udostępnianiem i punkt przywracania nie pomógł to kopia by tu pewnie też nie pomogła...

@edit2: Szkoda, że tak mało osób tu zagląda bo rozwiązanie okazało się znacznie prostsze, a dopiero teraz to przyuważyłem. Można ustawić automatyczne wykonywanie obrazu systemu i to raz dziennie o określonej godzinie co już jest dla mnie satysfakcjonujące. Szkoda tylko, że nie ma takich kilku 'punktów przywracania'. Mianowicie w opcjach kopii zapasowej w niestandardowym wyborze co ma być zapisywane można odznaczyć wszystkie katalogi, a zaznaczyć ptaszkiem pod oknem 'dołącz obrazy dysków xyz'. Aktualnie tego używam i liczę, że uratuje to mój komputer z wielu opresji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2011 13:05 przez emperex.)

02.09.2011 13:08

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Automatyczne kopie zapasowe systemu - emperex - 02.09.2011 13:08