Następca Visty uratuje honor Microsoftu? (felieton) |
|
Dzejkop Starszy user systemu ![]()
Liczba postów: 703
|
![]() RE: Następca Visty uratuje honor Microsoftu? (felieton)Cytat:To LH miał stać się multimedialnym centrum na komputerze z P4 1.6GHz 512 ram i GeForce FX 5500 a nie jak Seven na i7 3.8 z 4GB ram i GeForce 290GTX.To nie było śmieszne, to było żałosne. ![]() Cytat:PS.Vista ma jądro mocno zmodyfikowane z WinServer 2003 z powłoką XP oraz garścią kodu LH (aero) a sam LH tnie się bo jest alphą.Źródło prosz. BTW. chyba Ci się pomyliło z Windows Server 2008 - bo tam tak, są podobieństwa do server 2k3, no ale to serverowe systemy. ![]() Cytat:hahahahaha "Mnie się wygląd LH nie podoba. Wolę przezroczystości. każdy ma swój gust, a o gustach sie nie dyskutuje." chłopie nie rozwalaj mnie gdyby nie LH byś miał lune z XP na Windows 7Skąd ta pewność? Wątpię żeby MS nie zapożyczył tworząc Vistę/7 glassa od GUI linuksa. Cytat:To LH miał stać się multimedialnym centrum na komputerze z Wieć najpierw się daucz potem pisz bzdety, a jeszcze jedno nie pisz że LH często miał problemy z instalacją bo ja przy sevenie miał 3 bluecreeny podczas instalacji. widocznie Twój sprzęt jest nieodpowiedni pod 7. Nie chodzi o ten ram, możesz go mieć nawet 2 GB liczy się całokształt konfiguracji. kolega i ja instalowaliśmy LH na takich konfiguracjach: on miał dwujajowca 2.8 GHz 2 gb ram (ddr2) a ja to co widać w profilu tylko, że jeszcze pod fx5500. Jemu instalacja zawiesiła się na instalacji sterowników a mi zawieszała się na etapie zakończenia. W viscie/7/XP nie mam tego problemu^ Cytat:PS.Sidebar może nie był idealny ale w wersji RTM miał być o wiele bardziej dopracowany zupełnie jak na filmikach reklamowych, poza tym nie pracowałeś na dłuższą metę z tym systemem to się nie wypowiadaj.skąd ten wniosek? Cytat:, bo to LH miał pierwszy raz przeźroczystości (aero) i efekty godne beryla z linuxa a przy tym potrzebował GeForce 2MX (efekty niczym nie ustępowały viście). LH był alphą a sigma jest kontynuacją tego co miało być. LH a Sigma to różnica bo sam LH ma coś takiego jak WinFS (virtualny foldery), LH miał przed sevenem 32-bitowy boot screen w dodatku animowany (po instalacji sterowników zgodnych z LH), jest zgodny z XP jak nie wierzysz bij na sysbeta.pl(to nie reklama) to LH oferował nowy sposób instalacji WIM (gotowy obraz systemu kopiowany później na dysk zamiast instalacji I368).Powtórzyłeś część felietonu. I co to dało? Nie mówię że LH to zły system. ![]() 27.08.2009 10:15 |