Odpowiedz

Następca Visty uratuje honor Microsoftu? (felieton)

Dzejkop
Starszy user systemu

Liczba postów: 703

RE: Następca Visty uratuje honor Microsoftu? (felieton)

Cytat:LH to ten system jest następcom wszystkich Windowsów a 7 to jego namiastka.
Ciekawe. Następcą Visty też? A 7?
Cytat: Pasek zadań taki jak w Windows 7 był już w Windows 1.x>
Byl może i podobny kształtem, ale nie funkcjonalnością... również ciekawa teza.
Cytat:... . poza tym 7ma okropną skórę która nijak ma się do PLEX z LH lub też Jade też z LH.
Mnie się wygląd LH nie podoba. Wolę przezroczystości. każdy ma swój gust, a o gustach sie nie dyskutuje.
Cytat: Explorer też jakie mamy tu porównanie skoro ten z LH jest szybszy ładniejszy wygodniejszy.
Dla Ciebie tak - dla innych może nie? Pomyślałeś o tym ?
Cytat: Przeźroczystości czyli AERO w LH uruchomić da się na GeForce 4 32mb i chodzi płynnie a Windows 7 na GeForce 8400GS ma problem.
Aero w 7 jest bardziej dopracowane i dlatego wymaga trochę lepszego sprzętu. BTW o czym Ty tu mówisz? Uważam że 2 GB ramu i 4850/9600 to już norma... więc to porównanie jest co najmniej nie na miejscu.
Cytat: Sidebar integralna część explorera w LH był czymś więcej niż pamięciożernym gadżetem jak w przypadku Visty/7, na nim znajdował się quick lauch, obszar powiadomień, slide show, żółte karteczki, i wiele innych
Uważam że lepiej jak mam powiadomienia na jednym pasku niż taki sposób: uruchomione aplikacje na pasku zadań a powiadomienia na barze. Tutaj też kwestia gustu.
Cytat:. LH 60% zgodność z sterownikami/programami z XP, Windows 7 5% zgodności zgodności z sterownikami z XP 40% zgodności programowej.
Skąd te wyliczenia? Poproszę o źródło.
Cytat:(Vista jest oparta na Windows sever 2003).
To gwóźdź posta. Zacieszacz
Cytat:Teraz ja czekam nie na Windows 7 a na Sigme 2.0 czyli następce LH BUILD 4047.
Wątpię żeby MS wydał ten system. Będzie kontynuował linię 6.x - aniżeli mialby się cofać wstecz.
(01.07.2009 19:14)damian-Win2000 napisał(a):  Wiec skończmy dyskutować LH to osobny system na bazie XP a Windows 7 to Vista DELUXE Dla mnie LH zostanie jedynym Windowsem który miał szanse zniszczyć Apple Mac OS X.
Czemu uważacie że Mak to aż taki dobry OS...?

A LH też nie był taki piękny i cudowny, szczególnie że niektórym podczas instalacji się zawieszał bo instalował sterowniki które czytając Twój post, Damianie mają miano super zgodnych ze sprzętem. Poroniony pomysł z tą instalacją sterowników podczas instalacji.

Edit:\\ Wygodny explorer - właśnie widać na filmiku Sigmy opartej na Lh. Rwie niemiłosiernie. Dziwne, że na 7 takie coś nie występuje prawda?
Dziękuję za przeczytanie,
Pozdrawiam Kuba.
(27.08.2009 01:14)kokosiako napisał(a):  Windows 7 ma wady ciagnące się za Microsoftem od lat.
Ta winda się po rpsotu zapycha, problemy ze zwalnianiem pamięci w tym systemie to że nada jak na 21 wiek, jest to śmieszne i żałosne.
Jest mi przykro to pisać ale jakim do cholery cudem, przy niezabugowanym i nie zawalonym aplikacjami systemie, bez wirusów itp pierdół system rano, gdy odpala się zajmuje około 780 MB a wieczorem już 1,6/ 1,7 Giga.
Dziwne, że mam 1 GB ramu i mam zajęte 480 MB Uśmiechnięty Trzeba optymalizowac sobie programy^

[Obrazek: asdve.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2009 09:47 przez Dzejkop.)

27.08.2009 09:15

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Następca Visty uratuje honor Microsoftu? (felieton) - Dzejkop - 27.08.2009 09:15