Midori - następca Windowsów |
|
Pemek Młodszy user systemu
Liczba postów: 103
|
Midori - następca Windowsów
Witam wszystkich. Niedawno przeglądając internet znalazłem informację na temat pracy Microsoftu nad nowym systemem Midori (nareszcie jakaś fajna nazwa) który ma zastąpić Windowsy! Więcej można przeczytać tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Midori_%28s...racyjny%29 http://www.pcformat.pl/index.php/news/ni...ca-windows A teraz coś od was. Chciałbym wiedzieć co na ten temat sądzicie. Odpowiedzi piszcie w 4 punktach. 1. Co myślisz na temat Midori? 2. Co dodałbyś/dodałabyś do nowego systemu? W tym pytaniu staramy się wymyślić całkiem nowe rozwiązania. 3. Czy Midori odniesie sukces i czy zainstalowałbyś/zainstalowałabyś go? 4. Zagłosuj w ankiecie. Ja zaczynam . 1. Stworzenie systemu Midori to dobry pomysł gdyż każdy nowy Windows to tylko kilka nowych opcji i zmiana wyglądu + wysoka cena. System napisany odnowa z ciekawymi rozwiązaniami może okazać się wydajniejszy i przyjemniejszy niż ciągnięta kilkadziesiąt lat tradycja nazywana Windows . 2. Ja na początku wywaliłbym wszystko co przypominałoby choć trochę stare rozwiązania Microsoftu. "Start" nie istnieje! Jest tylko menu w PRAWYM dolnym rogu. W systemie nie ma żadnych narzędzi aby można było instalować tylko te produkty które są nam potrzebne. Niech IE zniknie z komputerów. Pojawi się nowa, szybka, oszczędna przeglądarka tak żeby nie trzeba było instalować innych przeglądarek. Kolory systemu to odcienie szarości z małą ilością kolorów takich jak żółty (oczywiście kolory można dowolnie zmieniać według własnego upodobania.). System zajmuje mało miejsca - 5GB. Nie ma obsesji na punkcie drukarek . Wszystko wygląda schludnie i jest poukładane. 3. Nie. Microsoft nie zrobi nowego systemu od podstaw. W Midori będą stare rozwiązania a system będzie tak ciężki że przypomną nam się czasy Windowsa XP. Hmm... zainstaluję Midori jeśli okaże się tak lekki jak np. Linux Ubuntu w co nie wieżę. 4. Po co mam tu coś pisać? Przecież na górze jest ankieta Pozdrawiam i zachęcam do odpowiedzi. Przycisk "pomógł" służy do tego żeby było co naciskać. Wykorzystaj ten fakt.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2010 10:44 przez Pemek.)
23.09.2010 10:38 |
Wiadomości w tym wątku |
Midori - następca Windowsów - Pemek - 23.09.2010 10:38
RE: Midori - następca Windowsów - House - 23.09.2010, 11:23
RE: Midori - następca Windowsów - Magic_coin - 23.09.2010, 18:06
RE: Midori - następca Windowsów - DamiaX - 23.09.2010, 18:11
RE: Midori - następca Windowsów - luke27 - 28.09.2010, 16:10
RE: Midori - następca Windowsów - ihatebuffering - 28.09.2010, 16:20
|