Wątek zamknięty

Znikające konta użytkowników

Ator
Nowy
Liczba postów: 5

RE: Znikające konta użytkowników

(27.08.2010 12:25)ihatebuffering napisał(a):  Spróbuj przywrócić system, to nie powinno trwać zbyt długo. Jeszcze takie pytanie. Czy to było zwykłe konto utworzone w Panelu sterownia, czy prawdziwe konto Administratora, odblokowane przez wpisanie komendy w CMD ? Ogólnie to, uruchom CMD jako administrator, a następnie wpisz taką komendę :

net user administrator /active:yes

Zatwierdź. Teraz powinieneś mieć 2 konto o nazwie Administrator, być może to jest twoje konto. Tego nie jestem pewny, musisz mi odpowiedzieć na 1 pytanie.

No więc tak, ponownie przywracanie systemu kompletnie nic nie dało, tzn proces przywracania nawet się nie zakończył, a puszczałem najpierw parę godzin w normalnym trybie, a potem przez całą noc i częśc dnia (kilkanaście godzin) w trybie awaryjnym. W obu przypadkach cały czas widzę ekran z info: trwa inicjacja procesu przywracania systemu.

Jeśli chodzi o konto było tworzone z poziomu panelu sterowania, nie jest to prawdziwe konto Admina tylko konto z prawami administratora.

I teraz ciekawa rzecz, utworzyłem ponownie konto o tej samej nazwie, poprzenosiłem pliki ze starego na nowy, o dziwo tym razem się udało tzn po przeniesieniu wszystkich plików (poza kluczowymi ntuser.dat itd) konto dalej działało. Niestety radość trwała 1 dzień, po kolejnym wyłączeniu znowu konto zniknęłó skutkiem czego w Dopcuments and Settings mam dwa foldery do tych zaginionych kont, ale użytkownika system już nie widzi.

Przeskanowałem jeszcze HDTune czy przypadkiem nie ma jakichś błędów dysku, które mogłyby uszkadzać pliki profilu, ale nic. Dysk zdrowy.

05.09.2010 15:22

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Znikające konta użytkowników - Ator - 05.09.2010 15:22