Wątek zamknięty

Znikające konta użytkowników

Ator
Nowy
Liczba postów: 5

Znikające konta użytkowników

Witam,

proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co jest nie tak. Problem wygląda tak: do wczoraj system (Windows 7 proff 64bit) pracował elegancko, logowałem się na swoje konto użytkownika z prawami administratora. Pod koniec pracy system zgłosił chęć instalacji dwóch krytycznych poprawek, które zainstalowały się podczas zamykania systemu. Dzisiaj po uruchomieniu komputera okazało się, że moje konto zniknęło tzn na ekranie logowania pokazuje się tylko jedno konto (drugie istniejące), a po moim głównym ślad jakby zaginął. Po zalogowaniu do systemu na to drugie konto widzę, że w systemie plików profil starego konta istnieje, natomiast w panelu sterowania nie widzę tego konta. Dodam, że to zdarzyło mi się po raz drugi. Pierwszy raz miałem taki problem ok pół roku temu, wówczas jedynym wyjściem było utworzenie nowego konta i ręczne przenoszenie plików pomiędzy starym a nowym profilem. Trochę to trwało.

Generalnie intryguje mnie to bardzo no bo jak z dnia na dzień może zniknąć konto z systemu, wirusów nie ma, nic nie kasowałem. Dodam, że w tym momencie (jak i za pierwszym razem) wystepuje też problem z dostępnością niektórych katalogów, których właścicielem był ten stary user. Są zablokowane, w uprawnieniach tych katalogów widzę, że są jakieś referencje do starego profilu bo pojawiają się identyfikatory tego usera z tymże bez referencji do istniejącego konta, gdyż system go już nie widzi.

Zatem pytanie czy spotkaliście się z tym problemem, jaka jest przyczyna, co najlepiej w tej sytuacji zrobić, żeby jak najłagodniej obejść lub rozwiązać problem.

Dodam też, że uruchomiłem przywracanie systemu i tak sobie od 3 godzin chodzi, cały czas widzę ekran z napisem:

Czekaj, trwa przywracanie plików i ustawień systemu Windows.
Trwa inicjowanie funkcji przywracania systemu...

Czy to nie za długo z deka?? W sumie to mogę poczekać, ale czy warto i jak długo: 10 godzin, dzień ??

EDIT

Teraz widzę, że wówczas też napisałem posta: tutaj link do niego jeśli to pomoże:
http://windows7forum.pl/brak-mozliwosci-...-5051.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2010 14:28 przez Ator.)

26.08.2010 14:26

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Znikające konta użytkowników - Ator - 26.08.2010 14:26