Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Przerywanie Internetu - roblem z ustawieniem Routera czy wina dostawcy?

StoProcent
User systemu

Liczba postów: 597
Lightbulb 

Przerywanie Internetu - roblem z ustawieniem Routera czy wina dostawcy?

Otóż mam problem borykający mnie od dłuższego czasu... bowiem odkąd mam prędkość skromne 1mb/s Internet od Firmy Netii [który został zwiększony z 512kbs/s] sieć zrywa połączenia, zwykle w godzinach wieczornych - głównie godzina od 22 do 23 po prostu nie ma szans przeglądania stron ! Oczywiście zdarza się to np. rano bądź w południe... Otóż po kilku próbach naprawiania ze strony Netii [tam u nich w firmie] znów to się zaczęło dziać, przyszedł do nas facet i sam powiedział że jest ok - NO BO PRZECIEŻ TERAZ DO JASNEJ ANIELKI NIE PRZERYWA ! Po czasie przysłali wiadomość od Netii że usterka została .. ponownie naprawiona, jednak dwa dni temu ponownie przerywało o godzinie 21-22. Dzisiaj był podczas mej nieobecności 'naprawiacz' i z moją mamą tutaj majstrował [mama się nie zna praktycznie nic, wie jak pograć w gry ^^] i powiedziała mi że wszedł w opcje Routera i ustawił opcje które niby mogły się zakłócać. Screen podaję poniżej w linku z opcją która powinna być niby sama włączona a te pozostałe zawsze 'off'. Problemu nie ma raczej w związku z systemem etc. gdyż na routerze nie pokazuje kontrolka dostępu do Internetu, czyli albo moja wina - ustawień, albo Netia robi mnie w konia i mają gdzieś to że ja płacę im prawie 60 zł za nic !..

Screen do ustawionej opcji [pozostałe kazał wyłączyć] po wyłączeniu Routera ponownie je muszę ustawiać i tu jest ból : Screen

Oczywiście czekam na Wasze odpowiedzi co i jak mam robić i ogółem jak nie dzisiaj - bo bywa że dzień jest ok, to jutro dowiemy się czy Internet jest sprawny czy nie.

25.06.2010 18:56

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Przerywanie Internetu - roblem z ustawieniem Routera czy wina dostawcy? - StoProcent - 25.06.2010 18:56