[Rozwiązany] brak internetu po kablu |
|
stokrotek Wdrażany
Liczba postów: 14
|
brak internetu po kablu
Witam,
Czytałem już pełno informacji na temat braku dostępu do internetu po kablu, ale nic jeszcze nie pomogło a sytuacja u mnie wygląda tak: Router speedtouch Thomson połączony kablem z komputerem od wielu lat. Pewnego dnia przestał działać internet internet działa na wszystkich komputerach w domu, które są połączone za pomocą WiFi mój komputer zachowuje się następująco: w trybie serwisowym jest internet, w trybie normalnym brak. pod cmd pingując strony np. google zbiera wszyskie pakiety i niczego nie traci. podgląd dostępu do sieci zgłasza połączenie z internetem Używając przeglądarki nie mogę otworzyć żadnej storny ani połączyć się z routerem. Co już zrobiłem: Wymieniłem kartę sieciową usuwałem sterowniki i instalowałem powtórnie resetowałem ustawienia TCP/IP usuwałem protokoły i instalowałem od nowa ograniczałem trasfer na karcie do 10 MB włączałem i wyłączałem duplex wymuszałem konfigurację używając ustawień z trybu serwisowego - bo wtedy działa internet czyściłem dyski programami antywirusowymi (były wirusy ale już nie ma) czyściłem dyski antywirusami w trybie "DOS" przywracałem konfiguracje komputera z przed pół roku podpinałem router po kablu do innego komputera i internet działa Włączałem konfigurację płyty w BIOSie na default Zmieniałem konfigurację integrated Lan w BIOSie odinstalowywałem i instalowałem ponownie przeglądarki (firefox, chrome, opera) czyściłem cookies, temp, dmp, (wszystko) Wnioski Router - OK porty LAN - OK nowa karta LAN - OK kabel - OK Windows 7 - nie OK co jeszcze jest niepokojące to częste pojawianie się bluescreenów. sprawdzałem pamięć, płytę główną, dyski. wszystko bez błędów CO SIĘ DZIEJE? Czy ktoś mógłby mi pomóc, proszę? Z góry dziękuję
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.09.2014 13:22 przez stokrotek.)
13.09.2014 13:18 |
|