Wyścig szczurów |
|
Darki Wdrażany ![]()
Liczba postów: 12
|
![]() Wyścig szczurów
Witam , dziś wykonałem śmiały eksperyment z stoperem w ręku .
1 zawodnik : Laptop Armada m700 Intel pentium III 700 Mhz 256 mb ramu jakiś 40 gb dysk podzielony na 2 partycje po połowie bios z ustawieniami przywróconymi do standardowej fabrycznej konfiguracji Wszystkie sterowniki + świeżo zainstalowany windows 98 . 2 zawodnik . Nowy komputer stacjonarny , na jego pokładnie I7 2600 3,7 ghz 8 Gb ramu . jakiś 250 gb dysk podzielony na 2 partycje po połowie bios z ustawieniami przywruconymi do standardowej fabrycznej konfiguracji Wszystkie sterowniki + Windows 7 Obydwa komputery miały spełnić 5 zadań + start : a uruchomienie systemu . 1 Instalacja Programu Antywirusowego ( tego samego ) 2 Kopiowanie 10,2 gb danych na 2 partycję 1,2 ( Wszystkie Pliki są na pulpicie ) 3 Instalacja gry Evo 4x4 z cd 4 Pełny skan systemu programem antywirusowym 5 Sformatowanie 2 partycji . Użytkownikiem obydwu komputerów byłem ja sam więc możliwości Ku zaskoczeniu wszystkiego stary laptop o niewielkiej mocy obliczeniowej z starym windowsem wykonał wszystkie zadania o około dobre 15 minut szybciej . Sporo sobie nadrobił na skanowaniu , pewnie dlatego że windows 95 rozmiarem do 7 się nie może równać . Jak tylko zbiorę motywację to zuploaduję filmy i zrobię blooga z tym eksperymentem . A wy co sądzicie o tym wszystkim ?
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 11.03.2012 22:02 przez LadyInBlue:
Zły dział, przeniosłam. 11.03.2012 21:44 |
Wiadomości w tym wątku |
Wyścig szczurów - Darki - 11.03.2012 21:44
RE: Wyścig szczurów - thermalfake - 13.03.2012, 00:53
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Darki Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |