Odpowiedz

zablokowany Windows 7 x64

cskamper
Nowy
Liczba postów: 2
Tongue 

zablokowany Windows 7 x64

Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Jest to mój pierwszy wpis na tym forum i od razu przejdę do rzeczy. Posiadam laptopa z systemem Windows 7 Ultimate x64. Ponieważ mam dziecko w wieku 12 lat, utworzyłem sobie dwa konta użytkownika: Administrator System oraz Adrianek. Administrator System to konto administratora, natomiast konto syna posiadało ograniczenia i było traktowane jako użytkownik standardowy. i właśnie przed sekunda troszeczkę namieszałem... Postanowiłem ukryć konto Administrator System na panelu logowania za pomocą metody dodania wpisu w rejestrze. Konto faktycznie się ukryło, a ja straciłem możliwość logowania się na nie... dodatkowo skorzystałem wcześniej z zarządzeń lokalnych, bo chciałem dziecku ukryć dostęp do Panelu Sterowania. Nikt mnie nie poinformował o tym, że ukrywam je też sobie!!!! i przypominam, że nie mogę się zalogować na konto administratora by to odkręcić. Kiedy już jestem na tym koncie Adrianek, bo nie mam wyjścia Uśmiechnięty to klikając w akcesoria >>> uruchom cmd z prawami administratora >>> uruchamia mi się okno w którym za żadne skarby nie mogę wcisnąć TAK. Więc sposób odpada. Chciałem w ten sam sposób wejść do rejestru i po prostu przestawić w SpecialAccount >> UserControlList >>> Administrator System 1. Próbowałem zrobić to poprzez opcję napraw komputer i też się nie udało. System poprosił mnie o zalogowanie się na konto Administrator System, zalogowałem się, podałem hasło i zamiast tego widzę 5 standardowych poleceń i nie wiem czy jest jakiś sposób by znów przy starcie uaktywnić konto Administrator System. nadmieniam, że polecenie regedit daje tutaj takie dziwne informacje: i jestem wtedy zalogowany do dziwnego systemu i nie ma moich standardowych wpisów w rejestrze.

Pozdrawiam
Michał
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 23.09.2011 12:58 przez peciaq:

Zapoznaj się z: Jak poprawnie tytułować wątki?
Na początku zdania i po kropce używamy wielkich liter np.: A,B C....
Popraw tytuł na więcej mówiący o problemie i rozpocznij go wielką literą.

23.09.2011 07:01

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
zablokowany Windows 7 x64 - cskamper - 23.09.2011 07:01