Witam ,chciałbym prosić o pomoc w konfiguracji motywu ponieważ sam nie potrafię tego zrobić, ściągnąłem ten motyw Redux Monochromatic ale frama nie mogę dobrze dopasować i wychodzi mi takie coś
Wiec daje tutaj edit do skina by mógłby mi ktoś pomóc gdzie co poprawić
Kod:
[Rainmeter]
Author=Varelse
Update=10000
[Metadata]
Name=Frame
Config=Redux
Description=Frames the screen. Acts as a dock for most of the skin in the suite. Has volume control and recycle bin functions.
Version=1.0
Tags=Redux | Frame
License=Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share Alike 3.0
[Variables]
;Change this variable to account to the height of the taskbar.
Font=Trebuchet MS
Black=0,0,0,255
@include=#SKINSPATH#Redux\DefaultVariables.txt
[Vol]
Meter=IMAGE
ImageName=#IMAGE#vol.png
X=75r
Y=20r
W=19
H=26
LeftMouseDownAction=!execute ["nircmd.exe" mutesysvolume 2]
;RightMouseDownAction=!execute ["sndvol"] ; Use this for Windows 7 or Vista
RightMouseDownAction=!execute ["sndvol32"] ; Use this if you are using Win XP (remove the ; at the beginning of the line)
No to jeszcze mam pytanie w sprawie RSS ,bo mam tego Skina ale nie dzała mi jeden kanał na tej skórce a na monochromaticu mi dziala wiec co musze zrobic a chodzi mi o strone Tablica pl i daje tu edit skina i z gory dzieki za pomoc.
; =======================================================
; ---- Metadata added by RainBrowser and modified by Blackthorn87
; ---- http: //rainmeter.net/RainWiki/index.php?title=Rainmeter_101#.5BMetadata.5D
[Metadata]
Name=Simple RSS | RSS Feed
Config=RSS Feed | RSS Feed
Description=This skin was made by following instructions to Tutorial 4 in the Rainmeter 101, available at http: //www.rainmeter.net/ and has been heavily modified by Blackthorn87. This skin allows you read 10 feeds at once and switch between them without cluttering your desktop.
Instructions=Modify the 'RSS1-10' variables to add in your feed. Modify 'Feed1-10' to give each feed a name. Use the circular buttons to switch between them. Clicking a title will bring you to that story. Please make sure you have the font 'Trebuchet MS' installed.
Version=2.00
Tags=RSS | Feed | Reader
License=Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share Alike 3.0
Preview=#SKINSPATH#RSS Feed\Resources\Preview.jpg
Variant=
; ---- End of added Metadata
; =======================================================
Najedź kursorem na napis website, pokażę Ci się klucz, kliknij, wyskoczy okno konfiguracji i tam możesz wszystko ustawić.
Analogicznie zrób z applications.
Ten odtwarzacz pochodzi ze skina ABP, i działa tylko z iTunes, chyba że jest nowsza wersja która obsługuje nowego plugina, który z kolei działa z wieloma playerami, w tym z Aimpem.
A te ikonki po prawej to chyba objeckdock, z pluginem stack.
To osobna aplikacja, nie skin Rainmeter.
Notatki na siedem dni tygodnia np. plan lekcji,
notatki 10 stron na różne ważne sprawy do zapamiętania,
zegar i kalendarz,
panel z możliwością rozjaśniania w skali 250-0
obsługa prosta, intuicyjna - otwórz, zapisz, zatwierdź.
(25.06.2011 20:25)Jacek111 napisał(a): Witam! ma ktoś może spolszczony skin "Enigma"? z góry dzieki
Sam kiedyś miałem spolszczone niektóre elementy Enigmy i Gnometera, jednak nieopatrznie pobrałem ich nowsze wersje więc pliki zostały nadpisane i wszystko przepadło. Może wklej zdjęcie pulpitu z Enigmą i napisz co chcesz mieć po polsku a wspólnymi siłami będziemy mogli spolszczyć może nie wszystkie ale na pewno niektóre elementy.
Tu znajduję się pogoda po polsku. Warto pamiętać że niektóre polskie nazwy angielskich odpowiedników są o wiele dłuższe i nie zawsze ładnie wyglądają i "mieszczą" się w skinie.
Cytat:Sam kiedyś miałem spolszczone niektóre elementy Enigmy i Gnometera, jednak nieopatrznie pobrałem ich nowsze wersje więc pliki zostały nadpisane i wszystko przepadło. Może wklej zdjęcie pulpitu z Enigmą i napisz co chcesz mieć po polsku a wspólnymi siłami będziemy mogli spolszczyć może nie wszystkie ale na pewno niektóre elementy.
Tu znajduję się pogoda po polsku. Warto pamiętać że niektóre polskie nazwy angielskich odpowiedników są o wiele dłuższe i nie zawsze ładnie wyglądają i "mieszczą" się w skinie.
hmm... to nie koniecznie musi być Enigma. Po prostu szukam jakiegoś skina po polsku o "nowoczesnym" wyglądzie. Głównie powiniem opierać się na zegarku, kalendarzu, pogodzie, i ikonach (komputer, moje dokumenty, muzyka itp.). Z jakiego skina ty korzystasz może mi się spodoba?
Obecnie mam takie coś. Te zielone paski to mój skin, po kliknięciu na pasek wysuwa/chowa się dany skin.
Od lewej od góry mamy: player, system, notes, skróty do aplikacji, czytnik kalendarza z google calendar.
Od prawej od góry: slideshow, temperatura, pogoda i skin działający tak jak "uruchom" z menu start (klikamy i wpisujemy co chcemy uruchomić).
Skin u góry to iPhoneClock. a ten notes pośrodku to http://fajnalaska.deviantart.com/art/not...-214733380
Obecnie mam takie coś. Te zielone paski to mój skin, po kliknięciu na pasek wysuwa/chowa się dany skin.
Od lewej od góry mamy: player, system, notes, skróty do aplikacji, czytnik kalendarza z google calendar.
Od prawej od góry: slideshow, temperatura, pogoda i skin działający tak jak "uruchom" z menu start (klikamy i wpisujemy co chcemy uruchomić).
Skin u góry to iPhoneClock. a ten notes pośrodku to http://fajnalaska.deviantart.com/art/not...-214733380
fajne tylko... nie bedzie pasować do mojej tapety. Szkoda A może masz jakieś skiny na kompie które bedą pasować do mojej tapetki??
Myśle że pasować bedzie taki styl:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.06.2011 19:39 przez Jacek111.)
Defiant pasuje, tylko zmienisz kolor czcionki na biały i ustawisz skiny na bottom lub top, tak żeby były u góry lub na dole.
Ustaw i zobacz czy Ci pasuje, rozumiem że skin musi być w kolorach tapety? I znajdować mają się na czarnych paskach?
(26.06.2011 19:47)Sno[W]bull napisał(a): Defiant pasuje, tylko zmienisz kolor czcionki na biały i ustawisz skiny na bottom lub top, tak żeby były u góry lub na dole.
Ustaw i zobacz czy Ci pasuje, rozumiem że skin musi być w kolorach tapety? I znajdować mają się na czarnych paskach?
w sumie to nawet pasuje tylko czy masz spolszczenie??
Stwórz skrót do Rainmetera w folderze Autostart w Menu Start.
Jacek111
Myślę że mogę spolszczyć skina Defiant. Tam nie ma dużo roboty chyba.
A ten skin który pokazałeś to Pileus, też mogę się pokusić o polską wersję.
Jak będę miał problemy to na pewno napiszę w tym wątku.