Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. |
|
nycek Nowy
Liczba postów: 2
|
Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa.
Witam.
Mój tata kupił i zainstalował mi Windows 7. Wszystko pieknie działa, lecz ja nie wiedziałem nic o tym, że on go kupił i zainstalował, a jako że jestem studentem, a moja uczelnia ma podpisaną umowę z Microsoftem, to wszyscy studenci mogą za darmo otrzymać w pełni legalnego Windows 7. Czy da się jakoś sprzedać albo oddać za zwrotem pieniędzy takiego zainstalowanego (tego kupnego) już Windowsa ? Niepotrzebnie straciliśmy prawie 300 zł, skoro mogliśmy mieć go za darmo... Ja nie wiedziałem, że tata mi go chce kupić, a on nie wiedział, że na mojej uczelni jest taka możliwość dostania Windowsa za darmo i tak jakoś wyszło...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2011 10:29 przez nycek.)
14.06.2011 10:28 |
War_3_ VIP
Liczba postów: 1.711
|
RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa.
Jaka to wersja (box/oem) ? Po cenie raczej OEM...
"Time fades even legends..." - Kain 14.06.2011 10:36 |
nycek Nowy
Liczba postów: 2
|
RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa.(14.06.2011 10:36)War_3_ napisał(a): Jaka to wersja (box/oem) ? Po cenie raczej OEM... Tak, OEM. Da się to oddać do sklepu ? Albo odsprzedać na allegro ? 14.06.2011 11:10 |
War_3_ VIP
Liczba postów: 1.711
|
Możesz próbować oddać do sklepu, ale nie liczyłbym, że przyjmą.
Jeżeli był aktywowany, to raczej nikt go nie kupi (i na dodatek narusza to licencję OEM). "Time fades even legends..." - Kain 14.06.2011 11:20 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
Otwartego oprogramowania z opakowania na pewno nie przyjmą, system musiałbyś sprzedać razem ze sprzętem żeby osoba kupująca nie naruszała licencji, sam system aktywowany jest już bezużyteczny na innym sprzęcie.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 14.06.2011 14:26 |