![]() |
Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/dyskusja-ogolna-5-f) +--- Wątek: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. (/sprzedaz-zainstalowanego-juz-windowsa-16671-t) |
Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - nycek - 14.06.2011 10:28 Witam. Mój tata kupił i zainstalował mi Windows 7. Wszystko pieknie działa, lecz ja nie wiedziałem nic o tym, że on go kupił i zainstalował, a jako że jestem studentem, a moja uczelnia ma podpisaną umowę z Microsoftem, to wszyscy studenci mogą za darmo otrzymać w pełni legalnego Windows 7. Czy da się jakoś sprzedać albo oddać za zwrotem pieniędzy takiego zainstalowanego (tego kupnego) już Windowsa ? Niepotrzebnie straciliśmy prawie 300 zł, skoro mogliśmy mieć go za darmo... Ja nie wiedziałem, że tata mi go chce kupić, a on nie wiedział, że na mojej uczelni jest taka możliwość dostania Windowsa za darmo i tak jakoś wyszło... RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - War_3_ - 14.06.2011 10:36 Jaka to wersja (box/oem) ? Po cenie raczej OEM... RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - nycek - 14.06.2011 11:10 (14.06.2011 10:36)War_3_ napisał(a): Jaka to wersja (box/oem) ? Po cenie raczej OEM... Tak, OEM. Da się to oddać do sklepu ? Albo odsprzedać na allegro ? RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - War_3_ - 14.06.2011 11:20 Możesz próbować oddać do sklepu, ale nie liczyłbym, że przyjmą. Jeżeli był aktywowany, to raczej nikt go nie kupi (i na dodatek narusza to licencję OEM). RE: Sprzedaż zainstalowanego już Windowsa. - thermalfake - 14.06.2011 14:26 Otwartego oprogramowania z opakowania na pewno nie przyjmą, system musiałbyś sprzedać razem ze sprzętem żeby osoba kupująca nie naruszała licencji, sam system aktywowany jest już bezużyteczny na innym sprzęcie. |