Asus VX6 |
|
maxlodz Nowy
Liczba postów: 2
|
Asus VX6
Witam, Koledzy mam problem z komputerem Netbook Asus VX6 z Win 7 Premium PL 32. Netbook jak i system są dziewicze - wyjęte wczoraj z kartonu. Problemem jest fakt, iż kiedy włączam komputer przyciskiem to zaczyna pracować dysk, świecą się diody a matryca nic nie wyświetla. Ponowne wyłączenie ( przytrzymanie włącznika) i ponowne włączenie poprawnie włącza system, podobnie jest z restartem systemu - system "prawdopodobnie startuje" ale matryca nic nie wyświetla. Znów trzeba go "na chama" wyłączyć i ponownie włączyć. Czy zostaje mi tylko odesłanie go do serwisu?
Max 04.12.2010 23:05 |
|
|
komsky Nowy
Liczba postów: 1
|
RE: Asus VX6
Mam dokładnie ten sam problem. Tutaj wchodzi w grę kwestia restartu. Zwróciłeś uwagę, że nawet po wyjściu z BIOS'u tak się dzieje? Problem sprzętowy jak nic. Odsyłam do serwisu...
01.01.2011 20:03 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
Można próbowac z wyjściem na zewnętrzny monitor. Jest tam przecież wyjście VGA, podpinamy, przełączamy klawiszami Fn+F2 (ikona monitora) i czekamy co się będzie działo. Jeśli obraz wstawałby za każdym razem to znaczyłoby usterkę matrycy, podświetlenia, inwertera... a nie grafiki czy płyty głównej.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 01.01.2011 20:16 |
|
|
maxlodz Nowy
Liczba postów: 2
|
Mój problem został rozwiązany, okazało się, że zainstalowany 4GB ram składał się z dwóch kości - pierwszej fabrycznej 2GB oraz drugiej dołożonej przez sprzedawcę, też 2GB. Wymiana dołożonej kości na inną (innego producenta) rozwiązało problem w 100 %.
21.01.2011 15:26 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
...tego akurat nie napisałeś, że miał dokładaną pamięć. Skoro dziewiczy to prosto z hurtowni.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 22.01.2011 19:50 |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: maxlodz Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |