Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Asus VX6 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Asus VX6 (/asus-vx6-11867-t)

Asus VX6 - maxlodz - 04.12.2010 23:05

Witam, Koledzy mam problem z komputerem Netbook Asus VX6 z Win 7 Premium PL 32. Netbook jak i system są dziewicze - wyjęte wczoraj z kartonu. Problemem jest fakt, iż kiedy włączam komputer przyciskiem to zaczyna pracować dysk, świecą się diody a matryca nic nie wyświetla. Ponowne wyłączenie ( przytrzymanie włącznika) i ponowne włączenie poprawnie włącza system, podobnie jest z restartem systemu - system "prawdopodobnie startuje" ale matryca nic nie wyświetla. Znów trzeba go "na chama" wyłączyć i ponownie włączyć. Czy zostaje mi tylko odesłanie go do serwisu?

Max

RE: Asus VX6 - komsky - 01.01.2011 20:03

Mam dokładnie ten sam problem. Tutaj wchodzi w grę kwestia restartu. Zwróciłeś uwagę, że nawet po wyjściu z BIOS'u tak się dzieje? Problem sprzętowy jak nic. Odsyłam do serwisu...

RE: Asus VX6 - thermalfake - 01.01.2011 20:16

Można próbowac z wyjściem na zewnętrzny monitor. Jest tam przecież wyjście VGA, podpinamy, przełączamy klawiszami Fn+F2 (ikona monitora) i czekamy co się będzie działo. Jeśli obraz wstawałby za każdym razem to znaczyłoby usterkę matrycy, podświetlenia, inwertera... a nie grafiki czy płyty głównej.

RE: Asus VX6 - maxlodz - 21.01.2011 15:26

Mój problem został rozwiązany, okazało się, że zainstalowany 4GB ram składał się z dwóch kości - pierwszej fabrycznej 2GB oraz drugiej dołożonej przez sprzedawcę, też 2GB. Wymiana dołożonej kości na inną (innego producenta) rozwiązało problem w 100 %.

RE: Asus VX6 - thermalfake - 22.01.2011 19:50

...tego akurat nie napisałeś, że miał dokładaną pamięć. Skoro dziewiczy to prosto z hurtowni. Zacieszacz