Reset systemu, co 60 dni? |
|
mrożon Nowy
Liczba postów: 4
|
Reset systemu, co 60 dni?
Witam, mam komputer od mniej więcej 4 miesięcy i już drugi raz płata mi niezbyt zabawnego "figla" . W sumie za komputerowego speca na pewno uważać się nie mogę i być może sprawa jest prosta i wystarczy zmienić coś w ustawieniach, dlatego zwracam się z prośbą o jakieś wskazówki.
Co się dzieje? Otóż z częstotliwością (prawdopodobnie) co 2 miesiące mój Windows7 ulega deinstalacji. Nie ostrzega przed tym faktem, po prostu nagle włączam komputer i pokazuje się komunikat - trwa instalacja systemu - potem kliknij RECOVER etc. Może ktoś jest w stanie zdiagnozować problem (czyżby jakiś wirus?) , a także wyjaśnić co mogę zrobić żeby zapobiec temu ponownie, bo instalacja co jakiś wszystkiego od nowa oraz utrata danych należy do średnio ciekawych urozmaiceń dnia, jak zapewne rozumiecie 28.09.2010 19:58 |
House VIP
Liczba postów: 2.199
|
RE: Reset systemu, co 60 dni?
Co to za wersja ? Legalna ? Czy jakaś "testowa" ? System aktywowany ?
Windows ❼ Forum | windows7forum.pl | w8f.pl 28.09.2010 20:05 |
mrożon Nowy
|
RE: Reset systemu, co 60 dni?(28.09.2010 20:05)House napisał(a): Co to za wersja ? Legalna ? Czy jakaś "testowa" ? System aktywowany ? Wersja na pewno legalna, była już zainstalowana na laptopie - kupiony bodajże w Vobis... Hmmm teraz się pewnie wygłupię, ale w jaki sposób się ją aktywuje i właśnie czy muszę to w ogóle robić, bo sprzedawca w sklepie chyba nic o tym nie wspominał. 28.09.2010 20:21 |
House VIP
Liczba postów: 2.199
|
Panel sterowania\System i zabezpieczenia\System Na dole masz aktywację systemu Windows. To powinno rozwiązać problem.
Windows ❼ Forum | windows7forum.pl | w8f.pl 28.09.2010 20:25 |
mrożon Nowy
|
RE: Reset systemu, co 60 dni?(28.09.2010 20:25)House napisał(a): Panel sterowania\System i zabezpieczenia\System Na dole masz aktywację systemu Windows. To powinno rozwiązać problem. Kurczę, weszłam tam i jest informacja, że system windows został już aktywowany i jest podany identyfikator produktu :-/ Jakieś inne pomysły...? 28.09.2010 20:29 |
stingear VIP
Liczba postów: 2.295
|
System jest aktywowany przy instalacji, a następnie tworzony jest z niego obraz recovery do odzyskiwania systemu, z którego instalujesz normalnie system i nie wymaga on aktywacji. Problem może leżeć raczej po stronie jakiś ustawień, np masz w harmonogramie ustawione przywracanie systemu co jakiś czas(2 miesiące). Sprawdzisz to w Centrum akcji. Jaka wersja W7, czyli 32bit czy 64bit i jakie wydanie(Starter, Home, Pro, Ultimate)?
No more Pleace ... 28.09.2010 20:44 |
mrożon Nowy
|
RE: Reset systemu, co 60 dni?(28.09.2010 20:44)stingear napisał(a): System jest aktywowany przy instalacji, a następnie tworzony jest z niego obraz recovery do odzyskiwania systemu, z którego instalujesz normalnie system i nie wymaga on aktywacji. Problem może leżeć raczej po stronie jakiś ustawień, np masz w harmonogramie ustawione przywracanie systemu co jakiś czas(2 miesiące). Sprawdzisz to w Centrum akcji. Jaka wersja Windows 7, czyli 32bit czy 64bit i jakie wydanie(Starter, Home, Pro, Ultimate)? Wersja Home Premium 32bit, gdzie dokładnie w centrum akcji znajdę te ustawienia? 01.10.2010 19:02 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: mrożon Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |