[Rozwiązany] Samotworzące się konto użytkownika w Windows 7 |
|
roko71 Nowy
Liczba postów: 5
|
Samotworzące się konto użytkownika w Windows 7
Witam!!
Jestem nowy na tym forum więc Witam Wszystkich! Mam problem z samotworzącym się kontem uzytkownika w Windows 7 pro ;mianowicie po instalacji eset -a i okoł 200 aktualizacji Windowsa (bo to nowy system legal)pojawia się w panelu logowania nowe konto użytkownika : cgarsetqesa ;nie wiem jak i z kąd ale kosowanie i usówanie folderu z Users nic nie daje bo po kilku kolejnycg logowaniach dalej jest.Widziałem podobne posty w tym forum ale jakoś nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.Bardzo proszęo pomoc bo jest to bardzo intrygujące. 07.12.2014 16:02 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Samotworzące się konto urzutkownika w Windows 7
Pytania mam takie:
- mimo iż system jest na legalnym kluczu (albo i nie bo dałeś tylko zapewnienia a tu już nie raz takich gagatków demaskowano) to czy użyto legalnego nośnika ? Nie ściąganego z torrentów obrazu być może z ukrytymi niespodziankami. - czy sterowniki instalujesz tylko ze strony producentów ? Czy używasz do tego jakiegoś cudownego pobieracza ? - czy po instalacji zrzucasz swoje jakieś prywatne dane zainfekowane albo używasz oprogramowania spod lady ? Jednym słowem - jeżeli nośnik był czyściutki, zrzucasz legalną licencję na oprogramowanie antywirusowe firmy Eset i zrzucasz poprawki to NIE MA PRAWA coś takiego się wydarzyć. Standardowo dla Illidana logi z OTL'a albo FRST. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.12.2014 17:53 przez thermalfake.)
07.12.2014 17:52 |
|
|
roko71 Nowy
|
RE: Samotworzące się konto urzutkownika w Windows 7
Witaj!
Komp jest kupiony niedawno w legal firmie z fakturą i adnotacją o systemie ; do sterów działa driver booster a eset sciągnięty z podanego linku po zakupie na Allegro http://download.eset.com/special/live-in...taller.exe ; trzeciego pytania troche nie rozumiem ale zalogowałem komputer w eset w Anti-theft i raczej wszystko działa a z pod lady niczego nie mam 07.12.2014 20:17 |
|
|
irocket Senior Moderator
Liczba postów: 2.337
|
RE: Samotworzące się konto użytkownika w Windows 7
Na początek zrób log tym: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012 skopiuj i wklej na forum pomiędzy znacznikami [ code][/code]. Zrób skan Malwarebytes Anti Malware, jeżeli coś znajdzie, to też wklej tutaj log. Piszesz, że masz wersję pro. Zrób zrzut z: "prawym na Komputer -> Zarządzaj -> Użytkownicy i grupy lokalne -> Użytkownicy" w czasie, gdy jest konto w Panelu sterowania. Jeżeli w Użytkownicy jest też tam konto, otwórz jego właściwości i zrób zrzuty każdej z kart.
07.12.2014 20:57 |
|
|
|
To jest całkiem nowy sprzęt czy jakiś poleasing z systemem odnawianym ? Nośnik otrzymałeś oryginalny z hologramem czy jakieś ksero ? Oczywiści o certyfikacie COA nie wspominam. System sam stawiałeś czy już dostałeś gotowca ?
Sugeruję instalacje sterowników tylko z tego co udostępnia producent sprzętu. Oprogramowanie eseta można ściągnąć także z http://www.eset.pl/Pobierz/Wersje_pelne podając po prawej stronie dane nazwy użytkownika i hasła po zakupie. Jeszcze jedna mi myśl przechodzi ponieważ nie testuję wszystkich rozwiązań formy Eset a teraz wspomniałeś - Anti-theft. Zadaj pytanie na pomocy czy ta funkcja właśnie nie tworzy takiego dodatkowego konta. http://www.eset.pl/Pomoc/Formularz_kontaktowy W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 07.12.2014 21:21 |
|
|
roko71 Nowy
|
... sprzęt po lisingowy z zainstalowanym systemem 7 pro ; z fakturą imienną z adnotacją o zakupie systemu
07.12.2014 22:32 |
|
|
PiotrekZabrze Młodszy user systemu
Liczba postów: 59
|
RE: Samotworzące się konto urzutkownika w Windows 7(07.12.2014 20:17)roko71 napisał(a): Witaj! zaraz,zaraz.... Rozumiem że Eseta kupiłeś w wersji download na allegro? Czy kupiłeś to u oficjalnego przedstawiciela na Polskę czyli Dagma ? Produkty Eset w wersji download nie kupuje się na allegro tylko tu http://sklep.eset.pl Swojego czasu Eset przestrzegał że licencje kupione w Polsce z pominięciem oficjalnego dystrybutora pozbawione są polskiej opieki technicznej. . Proszę zapoznać się z tym artykułem http://www.eset.pl/O_nas/Centrum_prasowe...ws_id,5511 Skontaktuj się z polskim dystrybutorem rozwiązań ESET – firmą DAGMA Sp. z o.o., aby sprawdzić legalność Twojej licencji oraz sprawdz czy sprzedawca z allegro jest autoryzowanym partnerem ESET.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.12.2014 22:44 przez PiotrekZabrze.)
07.12.2014 22:37 |
|
|
|
U siebie w firmie nie zajmuję się zakupem licencji tylko je już dostaje gotowe. Natomiast to prawda, wszystko mam z Dagmy jako licencje elektroniczne a potem kolejne przedłużenia jako, że firma jest autoryzowanym resellerem. Nie wiem jak wygląda kanał dystrybucyjny allegro bo nigdy nie musiałem z tego korzystać ale licencje z kwotami rzędu 20zł są na zwykły chłopski rozum oszustwem.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 07.12.2014 22:53 |
|
|
PiotrekZabrze Młodszy user systemu
Liczba postów: 59
|
thermalfake na takich aukcjach nieraz robią taki myk np że sprzedają licencje z innych krajów. Jak je pozyskują to nie wiem. I potem niby okazja, nawet legalna ale w praktyce to bez pomocy technicznej i bez możliwości przedłużenia u Dagmy.
Jest to konsekwencja pominięcia właśnie oficjalnego dystrybutora. Bo same instalki to sobie może każdy pobrać gdyż są oficjalnie dostępne bez konieczności logowania się na konto Eset. Ważny jest klucz i jego pochodzenie. Dlatego nasz kolega roko71 musi skontaktować się z Dagmą. 07.12.2014 23:03 |
|
|
roko71 Nowy
|
RE: Samotworzące się konto użytkownika w Windows 7(07.12.2014 20:57)irocket napisał(a): Na początek zrób log tym: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012 skopiuj i wklej na forum pomiędzy znacznikami [ code][/code]. Zrób skan Malwarebytes Anti Malware, jeżeli coś znajdzie, to też wklej tutaj log. Piszesz, że masz wersję pro. Zrób zrzut z: "prawym na Komputer -> Zarządzaj -> Użytkownicy i grupy lokalne -> Użytkownicy" w czasie, gdy jest konto w Panelu sterowania. Jeżeli w Użytkownicy jest też tam konto, otwórz jego właściwości i zrób zrzuty każdej z kart. nie mam pojęcia o co chodzi ale zrobiłem to co pisałeś tylko w odwrotnej kolejności i ten program Malwer znalazł jakieś 9 problemów Kod: [Malwarebytes Anti-Malware i jeszcze te z rzuty z ekranu zakładek ale nie wiem jak to wkleić tutaj?? i jak log z tego progsa wkleić ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2014 00:10 przez roko71.)
08.12.2014 00:00 |
|
|
beabea Senior Moderator
Liczba postów: 716
|
Screeny możesz wrzucić na dowolny, darmowy hosting obrazków i podać tutaj odnośniki. Co do logów, to przeczytaj: http://windows7forum.pl/regulamin-poddzi...gi-25260-t.
08.12.2014 02:44 |
|
|
irocket Senior Moderator
Liczba postów: 2.337
|
Czasem to {4f2819d0-bef1-4b68-bead-13848229eb6f}Gw.sys może powodować takie problemy. Wykonaj logi jak radzi beabea, później się przeniesie temat do odpowiedniego działu.
08.12.2014 09:42 |
|
|
roko71 Nowy
|
A więc dzięki wszystkim za rady i trzeba się doedukować - problem rozwiazany .
Dzieje się tak w związku z dodatkiem Anti theft do antywirusa który tworzy fikcyjne konto. POZDRAWIAM 09.12.2014 12:56 |
|