[Rozwiązany] Bardzo uporczywe migające okienka |
|
konradxdx Nowy
Liczba postów: 6
|
Bardzo uporczywe migające okienka
Witam mam pewien problem... od wczoraj zauważyłem dziwne zachowanie obramowania okien windows. Okienka w ciągu 0.5 s (tak na oko) robią się aktywne i nieaktywne. Tak zachowują się tylko okna aktywne, reszta jest ok. Ten błąd utrudnia pracę w taki sposób że podczas pisania gubią się literki nie moge rozwinąć jakiejś listy itd. Przerzuciłem pół internetu i żadna opcja nie pomogła . Od razu dodaję że niestety nie mam punktów przywracania ani kopii zapasowych.
Proszę o szybką pomoc bo nie mogę sam sobie z tym poradzić. [/font] 11.11.2013 08:23 |
|
|
Maxim128 VIP
Liczba postów: 3.221
|
RE: Bardzo uporczywe migające okienka
Może spróbuj włączyć manager zadań i wyłączyć "explorer.exe" a następnie włączyć ją powtórnie?
Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 12.11.2013 00:24 |
|
|
konradxdx Nowy
Liczba postów: 6
|
nie to nie w tym problem .. gdzieś czytałem nawet że to może być zainfekowany explorer.exe ale już go zmieniałem (na 100 % dobrze) i nic to nie daje
12.11.2013 14:10 |
|
|
Zbanowany
Liczba postów: 10
|
W tym poscie koles rozkminil to
http://windows7forum.pl/migajace-okna-pr...ajace+okna Jak nie lubisz za duzo klikac, to masz. Usun te klucze z rejestru (system ustawi wtedy domyslne wartosci): HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop\HungAppTimeOut HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop\WaitToKillAppTimeOut HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\HungAppTimeOut HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WaitToKillAppTimeOut HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WaitToKillServiceTimeOut I od siebie dodam, ze moim zdaniem to nie jest wina sunrise7 (uwazam za jeden z najlepszych), tylko ustawianie przypadkowych wartosci. Ale ch wie Troche poniewczasie, ale moze komus sie przyda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2014 07:29 przez pawlacco.)
11.05.2014 07:28 |
|