Autochk program not found |
|
Raiqein Nowy
Liczba postów: 3
|
Autochk program not found
Witam,
Od razu na wstępie przepraszam, jeśli w złym dziale, ale potrzebuję jak najszybciej rozwiązać problem więc ciężko mi się zorientować teraz trochę, jeszcze raz przepraszam w razie czego. Mam 2 OS'y na komputerze. Win 7 HP x64 oraz Win 7 HPx84 Podczas bootu 64 bitówki wywala mi błąd: autochk program not found - skipping AUTOCHEK Safe mode nie uruchomi się też, gdyż zawiesza się podczas ładowania... Zanim jednak zbootuje system normalnie, pokazuje screen z wyborem narzędzi naprawy oraz normalnym uruchomieniem. Ta naprawa systemu nic nie skutkuje. Na 32 bit korzystam z AVG free, zaś na 64 bit z pełnego BitDefendera 2013 Zamieszczam też spis partycji C: Win7 HP x64 D: Win7 HP x84 F: Video & Muzyka G: Różne dane H: Backupy Proszę o szybką pomoc, bo do północy muszę uruchomić system i zrobić do rana projekt, który jest robiony w programie wymagającym 64 bit. Z góry dzięki
Notatka została dodana 10.05.2013 17:47. Ostatnia edycja dokonana 10.05.2013 17:47 przez peciaq:
Używaj treściwych, precyzyjnych tematów w nagłówkach, zapoznaj się z: Jak poprawnie tytułować wątki? i popraw tytuł. 09.05.2013 18:12 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Autochk program not found
Trzeba się dostać do konsoli WinRE z poziomu zaawansowanych opcji rozruchu (napraw komputer - wiersz poleceń) i wklepać dwie komendy
chkdsk /f/r (trochę potrwa) sfc /scannow Jeśli to nic nie pomoże wtedy zostaje instalacja naprawcza z zachowaniem danych. Innej w miarę szybkiej akcji nie widzę jeśli nie ma jak edytować rejestru. Teraz będziesz wiedział, żeby - robić kopie zapasowe i punkty przywracania - projekty zaczynać wcześniej W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 09.05.2013 21:48 |
|
|
Raiqein Nowy
Liczba postów: 3
|
RE: Autochk program not found
Już mi się udało poprzez opcję "Przywróć ostatnią znaną dobrą konfigurację". Dzięki za odpowiedz
Notatka została dodana 11.05.2013 07:33. Ostatnia edycja dokonana 11.05.2013 07:33 przez Nostromo:
Olewasz notkę moderatora forum, dziękujemy przyciskiem POMÓGŁ. 10.05.2013 21:13 |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Raiqein Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 1 głosów. |