Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router |
|
rom3k Nowy
Liczba postów: 7
|
Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router
Witam, mój problem dotyczy zweryfikowania urządzenia jakim jest tv i " dostanie się" nim do sieci bezprzewodowej.
Jednak zanim to zrobię, muszę wejść w konfigurację bezprzewodowej sieci i wyszukanie jej na liście (operacja wykonywana na tv), następnie wybranie odpowiedniej i wpisanie hasła by się pod siec podpiąć. Jako ze mam do wyboru wcześniej szyfrowanie, a w niej AES oraz TKIP i autoryzacje, a w niej WPA2/PSK, WPA/PSK, otwarta siec i coś jeszcze. Wybieram i zaznaczam te które mam ustawione w routerze (WPA2/PSK oraz AES) wpisuje hasło i czekam na potwierdzenie. Jak się okazuje po chwili wyskakuje komunikat, że mam błędnie wybrane szyfrowanie i autoryzacje. Postanowiłem, ze zaloguje się na 192.168.0.1 i co nieco podziałam. Odznaczyłem SSID broadcast, bo pomyślałem, że ktoś sobie siedzi w mojej sieci i się bawi. Włączyłem filtracje MAC oraz zmieniłem login/hasło gdzie się logujemy na początku. Najlepsze jest to, ze wieczorem jednego dnia wszystko śmigało, połączenie było, a następnego dnia rano już nie moglem się połączyć do sieci. Router TP-LINK WR720N, myślę że dobrze skonfigurowany, bo skoro jednego dnia mamy dostęp a drugiego nie (nie robiąc i nie grzebiąc nic przez noc) to powinno być ok i działać nadal. Resetowałem już go raz i nic. Internet kablowy, modem Scientific-Atlantica, wtyczki dobrze podpięte. Screenshoty lub coś co pomoże w rozwiązaniu dodam po pracy. Pozdrawiam 13.12.2012 12:15 |
Magnetar Ekspert
Liczba postów: 727
|
RE: Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router
Wrzuć jakieś screeny z konfigu routera. Udokumentuj to jakoś w miarę obszernie bo nie chce mi się pytać o każdą bzdurę.
16.12.2012 21:51 |