Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router (/szyfrowanie-i-autoryzacja-blad-w-polaczeniu-tv-router-29019-t) |
Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router - rom3k - 13.12.2012 12:15 Witam, mój problem dotyczy zweryfikowania urządzenia jakim jest tv i " dostanie się" nim do sieci bezprzewodowej. Jednak zanim to zrobię, muszę wejść w konfigurację bezprzewodowej sieci i wyszukanie jej na liście (operacja wykonywana na tv), następnie wybranie odpowiedniej i wpisanie hasła by się pod siec podpiąć. Jako ze mam do wyboru wcześniej szyfrowanie, a w niej AES oraz TKIP i autoryzacje, a w niej WPA2/PSK, WPA/PSK, otwarta siec i coś jeszcze. Wybieram i zaznaczam te które mam ustawione w routerze (WPA2/PSK oraz AES) wpisuje hasło i czekam na potwierdzenie. Jak się okazuje po chwili wyskakuje komunikat, że mam błędnie wybrane szyfrowanie i autoryzacje. Postanowiłem, ze zaloguje się na 192.168.0.1 i co nieco podziałam. Odznaczyłem SSID broadcast, bo pomyślałem, że ktoś sobie siedzi w mojej sieci i się bawi. Włączyłem filtracje MAC oraz zmieniłem login/hasło gdzie się logujemy na początku. Najlepsze jest to, ze wieczorem jednego dnia wszystko śmigało, połączenie było, a następnego dnia rano już nie moglem się połączyć do sieci. Router TP-LINK WR720N, myślę że dobrze skonfigurowany, bo skoro jednego dnia mamy dostęp a drugiego nie (nie robiąc i nie grzebiąc nic przez noc) to powinno być ok i działać nadal. Resetowałem już go raz i nic. Internet kablowy, modem Scientific-Atlantica, wtyczki dobrze podpięte. Screenshoty lub coś co pomoże w rozwiązaniu dodam po pracy. Pozdrawiam RE: Szyfrowanie i autoryzacja - błąd w połączeniu tv+router - Magnetar - 16.12.2012 21:51 Wrzuć jakieś screeny z konfigu routera. Udokumentuj to jakoś w miarę obszernie bo nie chce mi się pytać o każdą bzdurę. |