[Rozwiązany] Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer |
|
peciaq VIP
Liczba postów: 5.100
|
Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer
Witam.
W laptopie ciotki z Windowsem XP występuje następujący problem: podczas próby odtworzenia jakiegokolwiek odcinka serialu poprzez stronę TVN, czyli np. julia.tvn.pl i tam odcinek serialu Julia ładują się reklamy, po czym ekran odtwarzacza pozostaje czarny i nic się nie dzieje. TVNPlayer działa na wtyczce Silverlight i dlatego mnie to dziwi, ponieważ seriale TVP, jak np. Ranczo również działają na podstawie Silverlight i z odtwarzaniem ich na stronach TVP nie ma problemu. Przeinstalowałem i zaktualizowałem wtyczkę, ale nic to nie zmieniło. Proszę o pomoc. 08.06.2012 14:23 |
|
|
Illidan Ekspert
Liczba postów: 1.024
|
RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer
O jakiej przeglądarce mówimy?Próbowałeś na innej?Zobacz czy nie działa Ci tylko "TVN" czy też i inne strony wykorzystujące "Silverlight",np "TVP"?Co do ponownej instalacji,to może wpierw usuń ją całkowicie i zainstaluj ponownie.Poza tym zainstaluj pozostałe komponenty jak "Java","Adobe Flash".Przy próbie odtwarzania na rzekomym kompie filmów na "TVNPlayer" ,spróbuj skorzystać z tej strony:
http://tvnplayer.pl/przetestuj-usluge.html Jest to strona testowa,pozwalająca sprawdzić czy spełnia Twój System i przeglądarka wszystkie wymagania by móc odtwarzać zawartość na "TVNPlayer". 09.06.2012 15:15 |
|
|
peciaq VIP
|
No właśnie napisałem w wątku że filmy na TVP działają i dlatego się dziwię.
Przeglądarka nie ma znaczenia, testowałem na Firefoxie 12, Firefoxie 13 i na Opera i wszędzie to samo. Testowego nie robiłem, mogę to zrobić u ciotki przez zdalny pulpit, ale wcześniej ten TVNPlayer działał, ostatnio się coś spsuło. Dobra, trzeba olać sprawę - biorę tego laptopa dzisiaj do siebie i będzie format i postawię system od nowa, więc problem się raczej sam rozwiąże. Ciekawostka - przeinstalowałem system, a problem nadal występuje. W związku z tym ponawiam prośbę o pomoc. Materiał na stronie testowej odtwarza się, ale dowolny odcinek już nie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2012 15:34 przez peciaq.)
09.06.2012 15:28 |
|
|
peciaq VIP
|
Proszę o pomoc, ciotka mi głowę suszy o ten TVNPlayer :/
12.06.2012 22:00 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
To był nośnik z SP3 i ostatni DX 9.0c z czerwca 2010 ?
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 12.06.2012 22:40 |
|
|
Maxim128 VIP
Liczba postów: 3.221
|
Mi odtwarza. Spróbuj na Linuxie to puścić i sprawdź czy nie ma AdBlocka na kompie.
BTW Nie wiem jak można oglądać TVN Think so that you don't become a thing "Chciałem zmienić świat, jednak Bóg nie dał mi kodu źródłowego" 13.06.2012 18:20 |
|
|
peciaq VIP
|
Nie krytykuję, co kto ogląda, fakt jest taki że u wszystkich działa, a tam nie, a nie ma prawa nie działać bo system i dysk był czysty jak woda z górskiego potoku.
AdBlocka nie ma, to akurat sprawdziłem. thermalfake - tak. 13.06.2012 21:50 |
|
|
peciaq VIP
|
Nie ma nikt pomysłu?
19.06.2012 15:54 |
|
|
peciaq VIP
|
Cóż, nagle zaczęło działać samo.
Komputery jak widać jeszcze nie raz nas zaskoczą... Wątek rozwiązany.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2012 15:09 przez peciaq.)
20.06.2012 15:08 |
|