Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer (/problem-z-odtwarzaniem-seriali-przez-tvnplayer-24173-t)

Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 08.06.2012 14:23

Witam.

W laptopie ciotki z Windowsem XP występuje następujący problem:

podczas próby odtworzenia jakiegokolwiek odcinka serialu poprzez stronę TVN, czyli np. julia.tvn.pl i tam odcinek serialu Julia ładują się reklamy, po czym ekran odtwarzacza pozostaje czarny i nic się nie dzieje.

TVNPlayer działa na wtyczce Silverlight i dlatego mnie to dziwi, ponieważ seriale TVP, jak np. Ranczo również działają na podstawie Silverlight i z odtwarzaniem ich na stronach TVP nie ma problemu.

Przeinstalowałem i zaktualizowałem wtyczkę, ale nic to nie zmieniło.

Proszę o pomoc.

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - Illidan - 09.06.2012 15:15

O jakiej przeglądarce mówimy?Próbowałeś na innej?Zobacz czy nie działa Ci tylko "TVN" czy też i inne strony wykorzystujące "Silverlight",np "TVP"?Co do ponownej instalacji,to może wpierw usuń ją całkowicie i zainstaluj ponownie.Poza tym zainstaluj pozostałe komponenty jak "Java","Adobe Flash".Przy próbie odtwarzania na rzekomym kompie filmów na "TVNPlayer" ,spróbuj skorzystać z tej strony:
http://tvnplayer.pl/przetestuj-usluge.html
Jest to strona testowa,pozwalająca sprawdzić czy spełnia Twój System i przeglądarka wszystkie wymagania by móc odtwarzać zawartość na "TVNPlayer".

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 09.06.2012 15:28

No właśnie napisałem w wątku że filmy na TVP działają i dlatego się dziwię.
Przeglądarka nie ma znaczenia, testowałem na Firefoxie 12, Firefoxie 13 i na Opera i wszędzie to samo.

Testowego nie robiłem, mogę to zrobić u ciotki przez zdalny pulpit, ale wcześniej ten TVNPlayer działał, ostatnio się coś spsuło.
Dobra, trzeba olać sprawę - biorę tego laptopa dzisiaj do siebie i będzie format i postawię system od nowa, więc problem się raczej sam rozwiąże.
Ciekawostka - przeinstalowałem system, a problem nadal występuje.
W związku z tym ponawiam prośbę o pomoc.

Materiał na stronie testowej odtwarza się, ale dowolny odcinek już nie.

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 12.06.2012 22:00

Proszę o pomoc, ciotka mi głowę suszy o ten TVNPlayer :/

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - thermalfake - 12.06.2012 22:40

To był nośnik z SP3 i ostatni DX 9.0c z czerwca 2010 ?

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - Maxim128 - 13.06.2012 18:20

Mi odtwarza. Spróbuj na Linuxie to puścić i sprawdź czy nie ma AdBlocka na kompie.
BTW Nie wiem jak można oglądać TVNZacieszacz

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 13.06.2012 21:50

Nie krytykuję, co kto ogląda, fakt jest taki że u wszystkich działa, a tam nie, a nie ma prawa nie działać bo system i dysk był czysty jak woda z górskiego potoku.
AdBlocka nie ma, to akurat sprawdziłem.

thermalfake - tak.

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 19.06.2012 15:54

Nie ma nikt pomysłu?

RE: Problem z odtwarzaniem seriali przez TVNPlayer - peciaq - 20.06.2012 15:08

Cóż, nagle zaczęło działać samo.
Komputery jak widać jeszcze nie raz nas zaskoczą...

Wątek rozwiązany.