Odpowiedz

Zawieszanie się systemu podczas nieobciążających działań

Wieczek
Nowy
Liczba postów: 2

Zawieszanie się systemu podczas nieobciążających działań

Mam pewien problem z Windowsem 7. Jeszcze do wczoraj miałem zainstalowanego Windowsa XP na swoim komputerze. Pracowałem na tym systemie od kupna komputera więc od około 3 lat. Stwierdziłem, że chętnie sprawdziłbym jak wygląda nowy system oraz jak się na nim pracuje dlatego też pożyczyłem od znajomej płytkę z CD-KEY, która została kilka dni temu zakupiona. Odpaliłem komputer z CD, kliknąłem ZAINSTALUJ , następnie kazało mi wybrać partycję na którym ma być on zainstalowany. Partycja została wybrana, system zainstalowany i zaczęła się zabawa ze sterownikami. Do sterowników od płyty głównej mam 2 płyty. Jedna do WinXP a druga do Windowsa Vista. Tej pierwszej wiadomo nie chciało mi odpalić ale tą drugą bez problemu, więc zainstalowałem stery od płyty głównej, później wrzuciłem sterowniki od karty graficznej, następnie na nowo płytę od płyty głównej na której jest : Realtek HD Audio Driver i tutaj pojawił się problem, ponieważ nie chciało mi ich zainstalować więc ściągnąłem te same sterowniki lecz dla Windows 7. Po ich zainstalowaniu cieszyłem się nowym systemem niestety do czasu... Włożyłem pendrive na którym miałem instalki do GG 10 , Avira AntiVir Personal (który po zainstalowaniu od razu się zaktualizował) , zainstalowałem oba programy, następnie sterowniki do klawiatury i myszki. Po tej całej zabawie chciałem zainstalować Firefox lecz niestety już mi się nie udało. Od tej chwili wszystko zaczęło się nagminnie zawieszać. Trwało to około 1-2 min , później przestawało ale dosłownie na kilka kliknięć. Nie szło odpisać na wiadomości gg, po prostu nic się nie dało zrobić bo zaraz się zawieszał. Czytałem w internecie na ten temat ale tam były najróżniejsze odpowiedzi. Nie mam pojęcia jak temu zaradzić. Proszę o poważne i zrozumiałe odpowiedzi
Pozdrawiam ! Uśmiechnięty

02.08.2011 18:53

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zawieszanie się systemu podczas nieobciążających działań - Wieczek - 02.08.2011 18:53