Wątek zamknięty

Lenowo i dysk D pełen po reinstalacji

panda25
Nowy
Liczba postów: 8

RE: Lenowo i dysk D pełen po reinstalacji

(14.04.2011 18:15)stanax napisał(a):  Ile ma folder plików WindowsImageBackup?
Sprawdzisz klikając na nim PPM(prawy przycisk myszki) i w wiersz Właściwości

PS
Podaj wagę z wiersza Rozmiar

I tu się robią schody (jak dla mnie), bo prawie wszystkie foldery (poza jednym) mają rozmiar... między 0 a 1KB.
Wspomniany przez Ciebie obraz (WIBackup) ma 16 bajtów. Największy (najcięższy) folder to "drivers" - 732 MB.
I to mnie właśnie dziwi.
Ale lajkonik jestem, a na dodatek laptaki i Windows 7 to dla mnie nowość (nie miałem potrzeby i woli ich używać).
Do laptaka nie dostałem instalatora (system był preinstalowany na urządzeniu), dlatego pytam o to zabezpieczenie. Ale przezornie (jak pisałem) i tak zrzuciłem kopię na dysk zewnętrzny (tak mi się przynajmniej zdaje)
Może to jest tak: zrobiłem opcję OneKey Recovery. Pamiętam, że zaczął od formatu (ostrzegając uprzednio o utracie danych). Dysk mam jeden (tak myślę), więc może zamachnął się na obie partycje...? Tyle, że dlaczego po reinstalacji, kiedy zacząłem dogrywać wszystkie inne programy etc. zauważyłem niezerową wartość partycji D? Nie pamiętam teraz dokładnie, ale mogła mieć koło 12-14 GB zajętości (na 30,2 GB w ogóle).
Potem zobaczyłem komunikat zrób kopię zapasową, więc założyłem, że tej poprzedniej nie ma. Po zakończeniu robienia tej kopii zauważyłem to co widać - tak jakby dorzucił nową kopię do starej...
Może to jakieś wirtualne przekłamanie? Jest pusto tyle, że pokazuje, że jest pełno? Może sprawdzić wrzucając kilka filmów na tę partycję?

Pozdrawiam
Uzupełnienie
Baaardzo dziwne. W tej chwili wszedłem do katalogu WindowsImageBackup. Pokazał się kolejny katalog o nazwie bodajże odpowiadającej nazwie komputera. Można wejść dalej, wówczas pokazują się 3 katalogi, a wśród nich jeden o nazwie "Backup 2011-03-24". W tym katalogu kilka plików XML i dwa VHD. Gdy wracam "do góry" pokazuje mi się informacja "folder jest pusty" jednak gdy przejdę po pasku dostępu do poziomu wyżej to pokazuje mi z powrotem te same nazwy, a prawoklik daje w tej chwili informację, że Katalog "WindowsImageBackup" ma 11,6 GB
Pozostałe katalogi nadal pokazują zawartość "zerową", nawet gdy wchodzę "do środka".
Pozostaje jeden folder - ten z inną ikoną o nazwie "Paul_2605". Ikona tak jakby wskazywała na kolejny "backup". Wejść do nie go się nie da, gdyż kliknięcie daje komunikat "Czy chcesz przywrócić pliki z tej kopii zapasowej?"
Można więc domniemywać, że jest to kolejny folder odzyskiwania systemu. Prawoklik nadaje nic nie daje, żadnej informacji o wielkości folderu

Pozdrawiam

14.04.2011 18:54

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Lenowo i dysk D pełen po reinstalacji - panda25 - 14.04.2011 18:54