Poczta usługi Windows live - nie mogę wysyłać poczty |
|
goombay Nowy
Liczba postów: 5
|
RE: Poczta usługi Windows live - nie mogę wysyłać poczty
Hi. Mam ten sam problem z tym, że mam dwa konta. Na moim koncie mój e-mail działa bez zarzutu, natomiast na koncie mojej małżonki pomimo identycznej konfiguracji, gdy chcę wysłać maila wyskakuje za każdym razem okienko loginu z hasłem. Hasło i login są poprawne, więc nie wiem, w czym tkwi problem. Z Outlook Ms Office 2007 idzie wspaniale tyle, że nie mogę do tego Outlooka zaimportować zapisanych jeszcze w Vista Kontaktów. Program Poczta usługi Windows Live automatycznie przechwyciła te kontakty, więc chcę używać tej aplikacji. Zaraz jeszcze wejdę na swoje Konto i tam w tej aplikacji skonfiguruję e-maila małżonki i zobaczę, co tam się będzie działo. Dodam jeszcze, że w aplikacji pocztowej ustawiłem automatyczny login do Windows Live zarówno na Koncie żony (jej login) i na moim Koncie(mój login), lecz to u niej również niczego nie poprawiło....
goombay Sprawdziłem i po skonfigurowaniu e-maila małżonki na moim Koncie i tak samo poczta nie wychodzi prosząc za każdym razem o poprawny Login i Hasło, które za każdym razem wpisuję poprawnie i dalej nic... Bezpośrednio ze Strony Onetu poczta wychodzi tak jak z Outlooka MS Office 2007_ idealnie. Już po prostu tracę cierpliwość. Dzwoniłem dziś do Microsoft, lecz odesłali mnie do Answers Windows Live.com mówiąc, że tam można opisać problem ich inżynierom tyle, że nie ma tam takiej opcji. Dziwię się, że Microsoft robi takie ceregiele zamiast od razu zająć się rozwiązaniem problemu związanego przecież w stworzonej przez nich Aplikacji. Straciłem na tym już trzeci dzień od rana do wieczora i niestety nadal jestem w kropce.... Myślę, że nie na tym to polega, aby utrudnić życie użytkownikowi. A w Vista Poczcie Systemu Windows działało to tak pięknie. Jak niektórzy mówią, że nowe jest wrogiem starego... goombay
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2011 17:41 przez goombay.)
15.02.2011 17:08 |
|