Ankieta: Czego używasz?
Laptop
Stacjonarny
Oba
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Odpowiedz

Przenośny czy stacjonarny? Co wolicie i dlaczego?

ihatebuffering
VIP

Liczba postów: 4.011

RE: Przenośny czy stacjonarny? Co wolicie i dlaczego?

GeForce GT 425 1GB ma tragiczną wydajność. 2x szybszą kartę w PCtowej wersji mamy za około 300 zł. A za 6000 zł mamy pewnie PC z Core i7 i 3 krotnie szybsza grafiką niż mobilny Gtx 460, szybszym ramem, szybszym i większym dyskiem, lepszą płytą główną no praktycznie wszystko mamy lepsze. Według mnie, żaden laptop nie nadaje się do gier, a te dla graczy nie powinny nazywać się laptopami, bo ważą przeważnie 4-5 kg i w stresie na baterii podziałają z 15 min. Do tego są grube i przeważnie brzydkie Zacieszacz MSI ze swoimi świecidełkami to rozwala system. Jeśli laptop, to do neta, filmów i wszystkiego innego, tylko nie do grania.
Dla mnie wadą laptopa jest jeszcze to, że matryca jest bardzo blisko klawiatury. A tak wymieniłeś chyba wszystkie wady i plusy i się z Tobą zgadzam. Ja powiem tak, jeśli ktoś nie interesuje się komputerami i się na nich nie zna, a komp potrzebny mu jest do neta, filmu, offica itp i pogranie w simsy czy pasjansa, to laptop jest lepszy. Ja muszę mieć zwykłego PC, po prostu lubię czasem pogrzebać w obudowie Uśmiechnięty Jakieś OC, modyfikacje sprzętu itp, laptop tego nie udostępnia. Aha, laptopy dodatkowo strasznie się grzeją po upływie np roku.
Za 3200 zł mamy PC o wydajności większej niż 90% laptopów na runku.

08.02.2011 17:47

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przenośny czy stacjonarny? Co wolicie i dlaczego? - ihatebuffering - 08.02.2011 17:47