[News] Windows 7 Professional dla studentów za 140 zł |
|
Floyd Młodszy user systemu
Liczba postów: 79
|
RE: Windows 7 Professional dla studentów za 140 zł
No wsumie racja nie kazdy ma dostep do MSDN AA, ja mam ten fart bo chodze na informatyke i że tak powiem jest to wymagane przezemnie aby MSDN AA było wszkole :!:
Własnie podzielenie wersji OEM na BOX jest podziałem na jeden, oraz wiele systemów komputerowych. Z doświadczenia wiem ze firmy i tak wolą kupowac wersje OEM dla kazdego kompa w firmie, a nizeli wersje BOX, no chyba ze taka była polityka jednorazowa i dotyczyła tylko tej firmy, a sam pomysł był wymysłem "kierownika". Mój XP można powiedzieć że przezył mojego kompa =). Ciekaw jestem jak by miała wygladać taka kontrola ilości aktywacji, instaluje na swoim kompie Wina 7, rejestruje po czym robie to samo u siostry urzywajac tego samego kodu?! I przypuszczalnie mógłbym tak zrobić do 3 komputerów, na terenie domu/rodziny. Wersja OEM jest wygodna dla sprzedawców gotowców, w których to na płycie głównej znajduje się informacja o zainstalowanym winie (czy tam na odwrót). Gożej tylko że jak nam płyta pójdzie to i Wina Oem mozesz wywalić (teoretycznie).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.09.2009 19:02 przez Floyd.)
21.09.2009 19:01 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Admin Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 1 głosów. |