Przeinstalowanie Windowsa |
|
bodziulla VIP
Liczba postów: 2.364
|
RE: Przeinstalowanie Windowsa
Hej.
Mam do Ciebie pytanie czy Twój model dokładnie to X52J z literą na końcu B,C,E,J,R, bo takie są modele. W sumie to szczegół, ale niektóre mogą się róznić podzespołem i można Tobie podać niechcąco złą informację odnośnie sterownika lub innej informacji. Odnośnie instalacji XP na Twoim kompie będzie ciut niebezpieczna w sensie innym. Praktycznie nie masz wsparcia pod system XP z strony Asusa. Dwa gdy zainstalujesz system XP na partycji C: stracisz możliwość skorzystania z opcji Recovery systemu dla W7. Trzy nie wiem jaką masz umowę możesz też stracić gwarancję na rzecz przeinstalowania systemu. Być może będziesz miał problemy z sterownikami dla poszczególnych podzespołów Twojego lapka. To taka moja sugestia A teraz odnośnie instalacji XP na Twoim lapku. Mówisz, że masz jako first boot: cd-rom, second boot:hdd.To nie wszystko w zakładce "Advanced" powineneś mieć tryb dysku "AHCI" i "IDE" gdy chcesz instalować XP musisz mieć to ustawione na IDE nie AHCI. Być może nie wystartować też instalka systemu XP gdy nie będziesz miał zintegrowanego wraz z SP3, ale najpierw znajdź opcję z AHCI i przełącz na IDE Pzdr Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :) 17.01.2011 19:34 |
Wiadomości w tym wątku |
Przeinstalowanie Windowsa - wojtekmielec13 - 17.01.2011, 17:13
RE: Przeinstalowanie Windowsa - bodziulla - 17.01.2011 19:34
RE: Przeinstalowanie Windowsa - serwisek1 - 17.01.2011, 21:40
RE: Przeinstalowanie Windowsa - ihatebuffering - 18.01.2011, 14:49
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: wojtekmielec13 Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |