Wątek zamknięty

Niewyraźne, zamazujące się teksty w Windows 7

matijen
Nowy
Liczba postów: 1

RE: Niewyraźne, zamazujące się teksty w Windows 7

(27.10.2009 22:30)mika34 napisał(a):  Witam wszystkich forumowiczów.

Ja także widzę różnice jeśli chodzi o wygląd czcionek na moim Windows 7 Home Premium w porównaniu do XP.

Próbowałem różnych sterów, ale na razie nic nie skutkuje. Mam wrażenie jakby dużo trudniej się patrzyło w monitor, nizeli na XP. Oczy się męczą już po chwili czytania textu z internetu. Nie wiem o co tu chodzi, lecz na pewno nie jest to wina ustawień mojego monitora!
Czasem przy pogrubionej czcionce w kolorze czarnym widoczne są na krańcach liter i między nimi jakby cienie fioletowo-czerwone?! nie wiem co to jest, wczesniej nie zauwazylem podobnych objawów przez ponad 10 lat uzytkowania komputera.
Tu przykład: (patrzcie na pogrubioną czcionkę - nowe emaile, nie wiem czy bedzie widac)

RE: Niewyraźne, zamazujące się teksty w Windows 7

Patrząc na pogrubione litery ma się wrażenie jakby gdzieś uciekały! coś z tą siódemką jest nie tak. Próbowałem różnych ustawień clear-type.
Moja żona na początku nic nie widziala, jednak po chwili patrzenia na monitor zauważyła problem. Wrażenie jest takie jakby oczy się psuły Cwaniak. Po prostu ciezko sie czyta teksty!

Moja karta: Radeon HD 4870 x2 , monitor Samsung SyncMaster T200HD

Ja mam to samo. W Windows XP było OK. Kiedy kupiłem Windowsa Home Premium 7 PL zaraz po instalacji zauważyłem ten sam problem. Oczy męczą się prze okrutnie ! Mam wrażenie, że wszystko się rozjeżdża. Kombinowałem z ustawieniami ale nic nie pomaga. Do czegoś takiego nie da się przyzwyczaić ! tragedia szkoda kasy. Nie kupujcie Windows 7 bo to stracone pieniądze. 400 pln w błoto.

10.01.2011 11:35

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 3 głosów.