Wątek zamknięty

BlueConnect ERA i ICON 225 łączy ale nie wpuszcza do internetu

marco_
Nowy
Liczba postów: 5

BlueConnect ERA i ICON 225 łączy ale nie wpuszcza do internetu

Witam Szanownych Grupowiczów;

Mój problem jest odrobinę nietypowy, szperałem po sieci i różnych forach, ale jak dotąd nie trafiłem na żadne sensowne rozwiązanie. Otóż wygląda to następująco:

Kupiłem niedawno netbooka ASUS 1015 PD z preinstalowanym Win 7 Starter. Od dawna posiadam BlueConnect ERY, Icon 225 i bardzo chciałbym aby to razem zadziałało. Ale za Chiny Ludowe - NIE CHCE!!

Ujmując rzecz najkrócej - połączenie jest nawiązywane, komputer dostaje dynamiczne IP i w warstwie IPv4 i IPv6, dostaje DHCP, dostaje adres domyślnej bramy, ale jej nie otwiera i w konsekwencji nie ma dostępu do sieci. Diagnostyka sieci pokazuje, że system nie może otworzyć wyżej wspomnianej bramy i dostępu do internetu BRAK! Co jakiś czas system ponawia probę połączenia, ale bez powodzenia "trwa identyfikacja" i na tym się kończy ... nie łączy z netem.

1. Obydwa urządzenia posiadają najnowsze sterowniki, więc ten problem nie wchodzi w rachubę Icon 225 ma drivery i oprogramowanie ściągnięte bezpośrednio ze strony producenta ( GlobTrotter Connect + drv 4.17 dedykowany dla win7 )

2. Wyłączałem program antywirusowy, zaporę windows, wszystko co po drodze mogłoby blokować dostęp, wręcz odinstalowałem antywira, ale i to nie dało żadnego rezultatu.

3. Próbowałem wpisać na sztywno DNSy dla Ery, próbowałem wpisywać na sztywno adresy IP przydzielone dla danej sesji ( dla danego połączenia - bo one jak wiadomo są dynamiczne) ale i to nie pomogło.

4. Kombinowałem z różnymi ustawieniami, wyłączałem WLAN w obawie o jakieś konflikty, wyłączałem Bluetooth i nic

5. Cholera mnie bierze, bo niby wszystko działa (na monitorze sieci nawet jakieś niewielkie transfery się pojawiają w jedną i w drugą stronę) a internetu jak nie było tak nie ma

6. Nie mam więcej pomysłów! Być może ktoś z Państwa ma jakąś propozycję, z chęcią ją przetrenuję.

Dziękuję i pozdrawiam
marco
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2010 18:35 przez marco_.)

08.12.2010 18:35

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
BlueConnect ERA i ICON 225 łączy ale nie wpuszcza do internetu - marco_ - 08.12.2010 18:35