Win 7 gryzie się z officem |
|
Michał Nowy
Liczba postów: 2
|
Win 7 gryzie się z officem
Witam, miałem nadzieję tylko czytać tutaj wątki jako gość, niestety musiałem zawitać jako user i od razu z problemem.
Panie/Panowie poszperałem po necie i nic nie znalazłem, może wy coś mi doradzicie. Mianowicie dotyczy prezentacji w PowerPoint. Od kilku dni na moim lapku, jakiekolwiek przeglądanie slajdów prezentacji przyprawia o małe palpitacje, ramki, obrazki wczytuje powoli (brak płynności), ten sam plik przerzucam do żony lapka i u niej przewijanie miedzy slajdami jest płynne. Teraz co robiłem: - sprawdzenie czy nie ma wirusów - postawienie systemu na nowo - wgranie tylko sterowników i tylko pakiet office 2003 (bo ten potrzebuje) problem taki sam - sprawdzenie programem do wydajności grafiki - gitara, - sprawdzenie czy nie ma botsektorów na HDD - system win7 u żony to samo (oba oryginały, mój 32 bitowy, żony 64 bitowy) - wgranie najnowszego BIOS-u mój lapek ASUS K70IO (Intel Core Duo T6500, ram 3,5GB, karta grafiki NVida GT 120M) - upgrade do 7 żony lapek ASUS K50IE ( Intel Dual Core T4400, ram 2,0GB, karta grafiki NVida 310M) może macie jakieś pomysły..... ja już wysiadam, a pracuję bardzo dużo w ppt i takie otwieranie slajdów lekko mnie denerwuje Szukając czy to jest wina sprzętu wczoraj wieczorem wgrałem Vistę z recover'a i offica, przeglądanie slajdów jak na żony kompie, płynne przewijanie. Ale od momentu wgrania WIN7 (styczeń '10) wszytko hulało gitara, a może mam uwaloną płytkę Offica (są co prawda drobne rysy na płycie), może coś ciekawego podpowiecie... Teraz zainstaluje na swoim kompie system z żony kompa ... zobaczę co wyjdzie.. A jak wczoraj zainstalowałem mojego WIN7 to od momentu wpisania hasła i pojawienia się pulpitu mijało ponad 30 sekund, u żony na kompie trwa to chwilkę...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2010 08:08 przez Michał.)
13.08.2010 08:06 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Win 7 gryzie się z officem - Michał - 13.08.2010 08:06
RE: Windows 7 gryzie się z officem - ihatebuffering - 13.08.2010, 23:11
RE: Win 7 gryzie się z officem - Michał - 14.08.2010, 11:27
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Michał Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |