Wątek zamknięty

Utrata połączenia z internetem, karta sieciowa Nvidia Ethernet

Crousenn
Nowy
Liczba postów: 4

Utrata połączenia z internetem, karta sieciowa Nvidia Ethernet

Mój problem jest dość dziwny, nie wiedziałem czy umieścić go w dziale software czy hardware. Polega on na tym, że moje połączenie z internetem jest "przerywane" tzn. rozłącza mnie z serwerem gadu gadu, mimo że wtedy mogę włączyć dowolną stronę, gdy rozmawiam przez Teamspeaka mój rozmówca potrafi przez jakiś określony czas nie słyszeć nic z mojej strony, natomiast ja słyszę wszystko co on do mnie mówi, po połowie minuty potrafi wszystko wrócić do normy, ale potrafi też go wyrzucić z serwera, który ja hostuje. Mam problem w grach online, wszystko chodzi płynnie i elegancko, nie ma żadnych laggów, aż nagle wszystko staje dęba i wyrzuca mnie z serwera. Po chwili mogę się zalogować i wszystko jest znów ok. Nie ma określonego czasu po jakim mnie wyrzuca. Na pewno nie jest to coś normalnego.

Wyczytałem w googlach, że ludzie posiadający karty sieciowe Nvidii mają problem z urywaniem połączenia, czytałem już sporo, ściągałem sterowniki, zmieniałem opcje, ale ostatecznie to nic nie daje.

W tym momencie gdy to piszę, z niczego mnie nie rozłącza, ale to się może stać w każdej chwilii. Gwarantowane rozłączenie jest wtedy gdy z włączonym teamspeakiem zaczynam grać w mmo, w końcu coś się stanie.
Nie mam pojęcia czy jest to uszkodzona karta sieciowa, wina sterowników, systemu czy mojego internetu bezpośrednio.

To moje dane techniczne:
AMD Athlon 64 x2, 5.8 GhZ
Nvidia GeForce 9500 GT
3 GB Ram
twardziel Seagate 200GB
płyta gł. AsRock ALiveNF6G-VSTA

Proszę o odpowiedź, jeśli jest to zły dział, z góry przepraszam.

29.07.2010 21:47

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Utrata połączenia z internetem, karta sieciowa Nvidia Ethernet - Crousenn - 29.07.2010 21:47