Rozmowy na temat polityki |
|
slawektor Niezarejestrowany |
![]() RE: Rozmowy na temat polityki
Skoro:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,K...omosc.html Także wtedy szef sejmowej speckomisji Janusz Zemke (LiD) ujawnił, że audyt w ABW miał już wykazać 94 przypadki nielegalnych podsłuchów za rządów PiS. Polegały z grubsza na tym, że ABW uzyskiwała przykładowo zgodę na podsłuchiwanie kogoś przez miesiąc albo czasami przez trzy miesiące i jest na to decyzja sądu. Wiadomo, odkąd dokąd to można robić. Po czym przesłuchiwano ludzi znacznie dłużej, czasami to trwało kilkadziesiąt dni dłużej niż ta zgoda - oświadczył Zemke. Dodał, że "na razie" obecny szef ABW złożył do prokuratury cztery doniesienia, które obejmują dwie takie sprawy. Wiesz co, pisałem przecież dokładnie: Była o to jakaś sprawa, jakieś nazwisko, jaki zapadł wyrok? Nie pisz dyrdymał, Kaczmarka Leppera Giertycha, czy Kwaśniewskiego. Sam w nie Wierzysz? (07.07.2010 16:00)tmajcher napisał(a): Sławek mnie zaskakuję - pomiędzy 2005 - 2007 była totalna inwigilacja z przyklaskiem ze strony PIS, a teraz nagle boi się CBA Dodał, że "na razie" obecny szef ABW złożył do prokuratury cztery doniesienia, które obejmują dwie takie sprawy. To jest totalna inwigilacja? Przecież to z Twojej strony nadużycie. Żadnych konkretów tylko insynuacje. To raczej taka sama historia jak o nadużyciach Pisu (śledzie Pitery) (07.07.2010 18:47)tmajcher napisał(a): Co do Twoich wynurzeń o zakładach karnych - głosować mogą jedynie więźniowie, którzy siedzą za czyny niskiej szkodliwości, gdyż tylko oni mają bierne prawo wyborcze. W sumie jak widzę sam masz to zapisane w swojej wklejce. To tak samo jak ja bym mówił, że na Kaczyńskiego głosują przede wszystkim mieszkańcy wsi z wykształceniem podstawowym - bo im można ciemnotę wcisnąć Nie widzisz różnicy miedzy tymi grupami? Jak dyskutować na argumenty skoro np w sprawie doktora G: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Miros%C5%82awa_G. Na postanowienie Prokuratora Prokuratury Okręgowej w Warszawie Radosława Wasilewskiego, pełnomocnik rodzin zmarłych pacjentow złożył zażalenia do Sądu Okregowego w Warszawie. W dniu 1 grudnia 2008 r. Sąd Okręgowy w Warszawie (sędzia Renata Kopacz) łamiąc podstawowe zasady procesowe utrzymała w mocy postanowienie o umorzeniu śledztwa. W dniu 24 listopada 2009 r. Sąd Najwyższy na skutek kasacji Rzecznika Praw Obywatelskich złożonej na wniosek adwokata Rafała Rogalskiego (pełnomocnika rodziny zmarłego Floriana Mastalerza) uchylił postanowienie Sądu Okregowego w Warszawie, przekazując sprawę zażaleń pełnomocnicka rodziny do ponownego rozpoznania przez Sąd Rejonowy dla Warszawy-Mokotowa w Warszawie. Tenże sąd w dniu 18 lutego 2010 r. uchylił postanowienie o umorzeniu śledztwa i skierował sprawę do ponownego rozpoznania Prokuraturze Okręgowej w Warszawie wytykając bardzo wiele błędów w tymże śledztwie popełnionych. Przychylił się tym samym do zażalenia pełnomocnika rodziny zmarłego Floriana Mastalerza - adwokata Rafała Rogalskiego. Ostatecznie lekarzowi ma być postawione 42 zarzuty przyjmowania łapówek, mobbingu, znęcania się nad żoną oraz zmuszania do czynności seksualnych osób trzecich. Wraz z nim na ławie oskarżonych mają zasiąść 22 osoby, które oskarżono o dawanie łapówek. ps. ja wiem, że manipulacja to domena prawdziwego lemminga. Wypisuję się z tego wątku. Może dlatego ze jestem z tej ciemnoty. Nie chcę brać udziału w takiej dyskusji. Pewnie oprócz ciemnoty wdusili mi też honor. Pzdr 07.07.2010 18:56 |
|