Rozmowy na temat polityki |
|
tmajcher Wdrażany
Liczba postów: 27
|
RE: Wybory prezydenckie 2010 - II tura(02.07.2010 12:43)HrabiaHodon napisał(a): Prezes PiS podczas wczorajszej wizyty w Sosnowcu określił I sekretarza PZPR mianem "patrioty". to w końcu PIS rozlicza komunistów z ich przeszłości czy ich wynosi na piedestał? Hrabia - niestety to są wybory, a JK powie wszystko by zyskać sobie dodatkowy punkty. Cytat:Dobre. Żaden z nich nie jest dla mnie autorytetem, niestety. Moge wymienić np. Tomasz Nałęcz Włodzimierz Cimoszewicz Ryszard Kalisz Wojciech Olejniczak zagłosują na Bronka. Ale cóż z tego? Dla mnie liczy się to co prezentuje sobą kandydat, a lata 2005 - 2007 na zawsze przekreśliły w moich oczach Jarosława Kaczyńskiego na którego w 2005 głosowałem (mam na myśli PIS). Cytat:Jak już pisałem, wybór między Kaczyńskim a Komorowskim to jak wybór między dżumą i cholerą. Monopol PO, jeśli będzie - to będzie jedynie rok. Kaczyńskiego wybieramy na 5 lat, następne 5 lat blokowania ustaw, następne 5 lat przepychanek. Faktycznie jeśli zagłosuje się teraz na Bronka i tenże wygra to jest swoiste "sprawdzam" wobec PO. Będą mieli półtora roku by się wykazać. Jeśli okaże się, że to nie veta prezydenta a czyste nieróbstwo, wtedy wiadomo na kogo nie będe głosował w 2011.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.07.2010 12:54 przez tmajcher.)
02.07.2010 12:50 |