Rozmowy na temat polityki |
|
HrabiaHodon VIP
Liczba postów: 750
|
RE: Wybory prezydenckie 2010 - II tura
"Nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne."
Mieszkam w małej miejscowości Świdnik. Pewnie niektórzy z was będą kojarzyć to miasto z fabryką helikopterów. Od kilku lat są plany wybudowania lotniska, które obsługiwałoby niedaleki Lublin (Świdnik - Lublin to teoretycznie jedno miasto). W sierpniu br. miała ruszyć inwestycja, lecz do sądu złożono 96 pozwów o zaprzestanie budowy. 95 pozwów zostało złożonych przez emerytów, którzy mieszkają w niedalekiej odległości od lotniska. Ci samo ludzie w niedzielę idą do kościoła i psioczą, iż nie ma perspektyw, pracy i przyszłości w naszym mieście. Oczywiście cała wina jest po stronie POparańców, a Pan Kaczyński jest lekarstwem na wszystko. Jest szansa na rozwój całego regionu, lecz garstka ludzi, którym wiecznie wszytko nie pasuje i blokuję inwestycję. Nie chcę kraju, w którym żyję się historią, wiecznym rozliczaniem z przeszłością, w kraju w którym kler mówi na kogo mam głosować. Chcę Polski, nowoczesnej, szybko rozwijającej oczywiście także dbającej o tradycję i historię. Wieczne oskarżenia PIS'u o to, że media są upolitycznione. Czy wam się wydaję, że wszyscy ludzie wierzą wszystkiemu co mówią media, a może sami tacy jesteście? 23.06.2010 08:10 |