[Rozwiązany] Explorer.exe 50%-100% użycia CPU (rozwiązany) |
|
bodziulla VIP ![]()
Liczba postów: 2.364
|
![]() RE: Explorer.exe 50%-100% użycia CPU
Hej.
Podpinam się do Twojego problemu teraz, bo czekałem na wzorzec typu "Hate" (mówię w skrócie i mam nadzieję, że się nie obrazisz, że używam do Ciebie skrótu). Co do Ciebie nie wiem, ale z mojego doświadczenia używanie programów do czyszczenia niekiedy nie dają pożądany efekt. Fakt jak już zostało wcześniej wspomnianie przyczyny raczej trzeba szukać w wpisach (rejestr) odnośnie programów, które zostały zainstalowne lub ewentualnie masz uszkodzony explorer. Ewentualnie tutaj ja wyczyściłbym ręcznie wszelakie wpisy z rejestru (fakt, może to być frustrujące i może potrawać nawet do 40 minut). To taka mała moja porada. Odnośnie tego, avasta praktycznie nie powinien sprawić kłopotów. Co do tego czy nie masz infekcji nie możesz być pewny, bo kiedyś sam używałem NOD-a i, i tutaj był zonk, bo miałem infekcję a on jej widział. Dopiero użycie programu Combofix (ale na temat tego programu musisz poczytać, bo mogą być potem bardzo nieoczekiwane efekty i tutaj nie wiem czy mogę Tobie go polecić osobiście, bez ówcześniejszego zaznajomienia się z nim w zależności, bo nie wiem może już używałeś tego programu). Mogę Tobie polecić program System Mechanic, który potrafi zlokalizować przyczynę błędów w Twoim kompie i ewentualne konflikty po czym je usuwa. Teraz jest pytanie skąd miałeś owe programy, które instalowałeś?? Na razie taka moja sugestia naprawcza. Pzdr Lub jeszcze ewentualnie nie wiem teraz strzelam możesz za pomocą programu HDTune sprawdzić czy nie masz Bad sektorów na dysku lub ewentualnie możesz zrobić test programem BurnInTest czy nie masz czasami gdzieś przyczynę fizyczną?. Oto link http://www.passmark.com/download/bit_download.htm Jak będziesz ustawiać test daj na 100% każdego podzespołu, który masz!! Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2010 15:52 przez bodziulla.)
11.06.2010 15:46 |
|