Wątek zamknięty

Duże obciążenie procesora podczas otwierania aplikacji i wejściu do internetu

bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364

RE: Duże obciążenie procesora podczas otwierania aplikacji i wejściu do internetu

Mam pytanie odnośnie systemu kupiłeś wersje x32 czy x64.
Myślę, że powyłączaj procesy podczas uruchamiania poprzez (msconfig), "okno uruchamianie" z tego co widzę zostaw tylko program anty i ewentualnie jak z czegoś korzystasz, aby działało odrazu, ale myślę, że wszystkie możesz odchaczyć. Również w tym okienku w sekcji boot/ustawienia zaawansowne ustaw liczbę procesorów na 2 lub 1, ale na pewno jest to dwurdzeniowy proc czyli ustaw na 2? (napisz ile miałeś opcji w tej części 2 czy 1). Następnie poprzez services.msc wyłącz usługi niepotrzebne Tobie na pewno możesz wyłączyć: telefonia, defragmentator dysków, windows search i nie wiem jak uważasz ewentualnie windows backup w zależności od Ciebie jak uważasz czy będziesz korzystać z opcji odzyskiwania systemu? jak i również windows defender i/ lub ewentualnie co Ty uważasz.
Może w rejestrze w kluczach zrób wpisy takie:
HKEY_LOCAL_MACHINE/ Software/ Microsoft/ Windows/ CurrentVersion/ Explorer. Wartość Dword AlwaysUnloadDLL wartość ciągu 1,
HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Services/ lanmanworkstation. Wartość Dword MaxCmds 30, MaxThreads 30,
MaxCollectionCount 32,
HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ SessionManager/ Memory Management. Wartość Dword SecondLevelDataCache w Twoim przypadku napisz 512,
HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Control/ FileSystem. Wartość Dword NtfsMftZoneReservation 2,
HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CCS/ Control/ File System. Dword NtfsMemoryUsage 2,
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control w wartości WaitToKillServiceTimeout zmień np: na 3000
wszystkie cyfry to wartości jakie masz nadać, ale jako dziesiętne!!
Możesz napisć skąd pobrałeś sterowniki do swojego sprzętu?
Aha po tych czynnościach mianowicie trzeba zrobić resteratProszący

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.05.2010 20:53 przez bodziulla.)

28.05.2010 20:47

Róża Podziękowania od: WOJTEK12345
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Duże obciążenie procesora podczas otwierania aplikacji i wejściu do internetu - bodziulla - 28.05.2010 20:47