Wątek zamknięty

Proszę forumowiczów o pomoc.

Norbi
Zbanowany

Liczba postów: 305

Proszę forumowiczów o pomoc.

Witam.Wczoraj na forum w temacie ''Koniec z nielegalnym Windows 7 !'' napisałem posta o dokładnie tej treści :

Cytat:Tak z ciekawości pobrałem z torrentów Windows 7 (według opisu w obrazie .iso znajdują się wszystkie wersje systemu zarówno 32-bit jak i 64-bit plus dodatkowo aktywator).Po zainstalowaniu pod Virtualbox-em wersji Ultimate 64-bit i aktywowaniu systemu aktywatorem dostępnym razem z systemem chciałem sprawdzić jak to jest z tymi aktualizacjami.Pobrałem wszystkie (chyba) możliwe łącznie z KB971033.Restart systemu i .... żadnych komunikatów o nielegalnej wersji,żadnych czarnych pulpitów.Więc szybciutko na http://www.microsoft.pl i sprawdzamy czy system przejdzie testy oryginalności.PRZESZEDŁ bez problemu.Kompletnie żadnego komunikatu że coś jest nie tak jak być powinno.Czyli że jak - system legalny?Pomimo tego że dobrze wiem że legalny nie jest?Więc gdzie te zabezpieczenia Microsoft?Koniec z nielegalnym Windows 7 czy nie?

Super moderator ''slawektor'' usunął posta zarzucając mi piractwo i na dokładkę dostałem ostrzeżenia.Nie rozumiem dlaczego.Nie propaguję piractwa komputerowego - sam mam zainstalowane dwa systemy (Windows 7 Ultimate i Linux Mandriva XtremeOS 4) i oba są w pełni legalne (za oba zapłaciłem).Adekwatnie do tematu wątku chciałem tylko pokazać że Windows pomimo coraz lepszych zabezpieczeń w dalszym ciągu nie jest zabezpieczony tak jak być powinien.Jeżeli ja i miliony innych zapłacili za system i możliwość jego użytkowania to dlaczego inni go ''piracą'' i korzystają z niego nielegalnie?.Poprosiłem o przywrócenie posta - odpowiedź odmowna.Poprosiłem o skasowanie ostrzeżenia - odpowiedź odmowna.Żeby było weselej dokładnie w tym samym temacie użytkownik morgoth pisze :
Cytat:lol! ta update jest slabiutka. mnie wywalilo po zainstalowaniu aktualizacji czarny ekran i watermark z nielegalnym ale ponownie uzylem loadera no i zniknelo. slabiutka!
na co nie reaguje super moderator pomimo tego że poinformowałem go o tym poście.Post pomimo wyraźnej treści o piractwie nie zostaje usunięty nawet wtedy kiedy inny użytkownik napisał :
Cytat:Morgoth i co się chwalisz że masz pirata ? BRAWO dla Ciebie ale my tu piractwa nie wspieramy i pomocy nie uzyskasz .
Teraz to już nic z tego nie rozumiem.Mój post zostaje usunięty,dostaję ostrzeżenie a inni piszą co chcą nie ponosząc żadnych konsekwencji.Czyżby byli ''równi i równiejsi''?.W związku tym faktem proszę forumowiczów o odpowiedź na pytanie :
Czy po przeczytaniu mojego posta uważasz że propaguję piractwo komputerowe?Proszę tylko o krótkie odpowiedzi - Tak (to znaczy że propaguję) lub - Nie (czyli odwrotnie).Zaznaczam jeszcze raz - mój post miał być przykładem słabych zabezpieczeń a nie propagowaniem pirackich wersji systemu (obojętnie czy to Windows,Mac czy inne).Oczywiście po testach piracka kopia Windows zniknęła z Virtualbox.
PS. Mam nadzieję że tej wypowiedzi moderator nie usunie.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 15.04.2010 20:00 przez Dzejkop:

Takie sprawy proszę wyjaśniać z moderatorem który przyznał ostrzeżenie, a nie przed userami którzy nie mają do tego nic wspólnego.

15.04.2010 19:47

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Proszę forumowiczów o pomoc. - Norbi - 15.04.2010 19:47
RE: Proszę forumowiczów o pomoc. - slawektor - 15.04.2010, 20:27