Uszkodzona płytka eRecovery2 w AS7738G |
|
trixo User systemu ![]()
Liczba postów: 496
|
![]() RE: Uszkodzona płytka eRecovery2 w AS7738G(27.03.2010 07:26)gruman napisał(a): Tak zaraz, gdy pierwszy raz jego uruchomiłem (nic w nim nie instalowałem), robiłem to dwa razy, ponieważ za pierwszym razem przy weryfikacji drugiej płytki system weryfikował ją ok. 3 godz. tak jak by się zawiesił, więc przerwałem ten proces i wypaliłem płytki eRecowery powtórny raz, gdzie już operacja przebiegła bez problemowo. Chyba źle mnie zrozumiałeś, mianowicie ja pytałem o punkt przywracania a nie o recovery. Przywracanie systemu, komponent systemów operacyjnych Windows ME, Windows XP, Windows Vista i Windows 7. Użytkownik sam może tworzyć punkty przywracania, jednak system Windows automatycznie tworzy punkty przywracania w następujących sytuacjach: * przed instalacją większości nowych programów (instalacja niektórych programów niewykorzystujących Instalatora Windows nie powoduje utworzenia punktu) * przed aktualizacją systemu przez Windows Update * przed instalacją niepodpisanego sterownika * po 24 godzinach (lub 10 godzinach w Windows ME) od utworzenia ostatniego punktu, o ile komputer nie jest w tym czasie używany (jeżeli jest używany, punkt zostanie utworzony po wykryciu jego bezczynności) Niektóre programy, np. służące do czyszczenia rejestru, także mogą tworzyć punkty przed wykonaniem pewnych operacji. Ilość punktów przywracania zależy od miejsca na dysku, jakie przeznaczy się na przywracanie systemu. Możliwe jest też całkowite wyłączenie przywracania systemu. Windows XP na przywracanie systemu maksymalnie jest w stanie poświęcić 12% całego rozmiaru dysku. System Microsoft Windows Vista może poświęcić 15% miejsca na dysku. W przypadku wykrycia małej ilości wolnego miejsca na dysku punkty przywracania są jednak kolejno (od najstarszego) automatycznie usuwane. Niepotrzebne (z punktu widzenia systemu) instalacje innych programów mogą nie zostać przywrócone, bowiem nie mają one znaczenia dla systemu i tylko niektóre typy tych plików zostają przywrócone zamiast całego programu. Jeśli otworzyłeś punkt przywracania, to musi być na laptopie/kompie i możesz wtedy cofnąć system. A Ty nam piszesz o stworzeniu dysku recovery na dvd. Wiec? Jeśli pomogłem, w ramach wdzięczności wciśnij ![]() 27.03.2010 13:28 |
|