Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Problem z nadmiernym wykorzystaniem pamięci (rozwiązany)

Lalik
VIP

Liczba postów: 1.763

RE: Problem z nadmiernym wykorzystaniem pamięci

Czytaj ze zrozumieniem jak możesz, pisałam ci wyraźnie, że nie sama aplikacja gadu gadu wywołuje problem, ale jej brak kompatybilności w niektórych konfiguracjach przy samym wyjściu z wybudzenia, sama byłam światkiem takiej akcji, że komputer po wybudzeniu po prostu zgłupiał, a przyczyną był jeden proces mianowicie gadu gadu, po zmianie komunikatora nie było żadnych problemów.
Co do twojego ramu, to że dostępnego masz mniej uzależnione jest od twojej konfiguracji, i nie zmienisz tego, nie ma takiej opcji twoja grafika pobiera zasoby i tak musi być, ale jednocześnie nie myśl, że ten ram nie jest wykorzystywany, bo jest.
Dziwne jest tylko to że na wersji pro Windows 7 oczywiście 64 bitowej, ten problem już nie występuje, ale do tej pory ani MS ani producent komputera nie potrafi sprecyzować dlaczego tak jest.
Kolejna kwestia to błędy z podglądu zdarzeń, to one są główną przyczyną i nie wynikają ot tak sobie, po prostu coś nie współpracuje prawidłowo. może to być zarówno gg jak i psotoshop, a także któryś ze sterowników, i tego trzeba się pozbyć.
A już w kwestii samego ramu, Seven jest skonstruowany w ten sposób że w zależności od tego ile go masz dostosowuje się sam, sam przydziela sobie zasoby do poprawnej pracy. Można go ograniczać, wyłączać usługi ale najczęściej jest to początek końca prawidłowej pracy systemu.
Z racji tego, obecnie wykorzystuje ci 38 procent ramu, uważam że to całkiem niezły wynik, powiem tylko żebyś zwracał uwagę na to co robisz ponieważ jeśli popełnisz ten sam błąd sytuacja się powtórzy, jedyne co bym w tym wypadku jeszcze ci radziła to odinstalowanie niepotrzebnego softu producenta. Nawet zaawansowane opcje zasilania asusa, pracują gorzej niż standardowe opcje Sevena.
W moim odczuciu na twoim komputerze, nieporozumieniem była instalacja systemu 64 bitowego, nie dość że sam system pochłania więcej ramu to jeszcze aplikacje których używasz są przede wszystkim 32 bitowe, więc w twoim wypadku, nic nie zyskałeś a więcej nawet straciłeś, ponieważ niektóre aplikacje 32 bitowe w środowisku 64 bitowym pracują wolniej, kolejna kwestia to dopracowanie sterowników te pod systemy 64 bitowe jeszcze jakiś czas nie będą dopracowane jak te pod 32 bity.
To chyba tyle w tym temacie, uważam go już za wyczerpany Zacieszacz

Ja nie wiem co napisać, Turbo-Dymo-Men by wiedział ;)
Pomogłam? Kliknij...... Pomógł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2010 07:51 przez Lalik.)

24.03.2010 07:40

Róża Podziękowania od: wuerce
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Problem z nadmiernym wykorzystaniem pamięci - Lalik - 24.03.2010 07:40