Totalna porażka - wracam na XPka... |
|
draxterix Niezarejestrowany |
![]() RE: Totalna porażka - wracam na XPka...
drNK...
Czytalem twoje posty i jakos chcialem tez zajac zdanie w dyskusji. Po pierwsze masz racje, w tym co piszesz. Masz racje jak tysiace ludzi zaraz po wprowadzeniu Windowsa XP. Pamietacie czasy ile to gier nie dzialalo? pamietacie ile bylo problemow zwiazanych z interfejsem, programami, ile to sterownikow nie dzialalo... Ja pamietam bo jako, jedyny z tej grupy (chyba) testowalem Xpeka w wersji beta. Na tamte czasy forow zwiazanych z tym tematem (poskich) byl moze 1... wszystko tragiczne i kiepskie... nawet po premierze gdy systemowe zabezpiecznia wypadly tragicznie (1 serwis pcak poprawil dziury) nadal wiele nie dzialalo... przypominasz to sobie? Na szczescie mamy to juz za soba. Na rynku niepodzielnie rzadzi XP i gry ktore zostaly napisane i przetestowane przez innych graczy, programy dzialaja sprawnie i dobrze. Teraz mamy premiere Windows 7 nawet nie premiere, ale powiedzmy wersje przedpremierowa i co? Porownujac Windowsa XP (ktorego tak wspaniale bronisz) i Windows 7, powinienes porownywac je na tym samym etapie wdrazania systemów. Gdy jeszcze producenci gier (a pewnie wiesz ze gre sie pisze czasami latami) nie mieli nawet pojecia o 7, wydawali swoje dziala, porownaj czas gdy wszystkie gry chodzily pod windows ME, gdy dostac sterownik pod XPeka graniczlo z cudem... pamietasz to? bo ja calkiem dobrze...Pomysl jeszcze o ludziach ktorym trzeba zaplacic za napisanie sterow do danego urzadzenia. Pomysl sobie ze jestes ich szefem... dasz im czas, kase, wreszcie zasoby na napisanie sterowniko dla systemu ktory jest w fazie testow?... pewnie tak, jesli jestes gigantem i wynajecie kilku ludzi na jakis czas nie stwarza problemow, ale gdy jestes mala firma .... kazesz robic, czy poczekasz do oficjalnej premiery... Resumujac. Pomimo trudnosci a mam je podobne jak Ty, wynikajace zarowno z mojej niewiedzy (dopiero ucze sie systemu), braku odpowiedniego oprogramowania, wreszcie szeroko rozumianej pseudo "kompatybilnosci wstecznej" oceniam ten system bardzo pozytywnie. mi tez nie dziala wiele rzeczy (zwiesila mi sie przegladarka podczas pisania tego posta i musialem go pisac od nowa) steru do modemu nie istnieja, od grafy od biedy ale sa... ale ... widac juz ile mniejsza droge musi pokonac ten system by stal sie Xpekiem rynku.... Pomysl nad tym... pomysl bo dla mnie 7 jest systemem o niebo lepszym, o niebo lepiej przygotowanym do rynku niz Xpek. pozdrawiam 23.07.2009 17:56 |
|