Więcej niż 4GB RAMu w Windows 7 x86 - program (download) |
|
OneLazyBastard Wdrażany
Liczba postów: 10
|
![]() RE: Więcej niż 4GB RAM na Windows 7 x86 (porada)
Odkopię temat, bo muszę.
Otóż mam zarąbisty problem po użyciu tego, ekhm, 'tweaka'. Zainstalowałem najnowszą wersję programu, użyłem opcji "do 128 GB RAM" (zupełnie na próbę, nie wiążąc z tym nadziei), komputer chwilę pomyślał, powiedział, że się udało, że trzeba zrestartować komputer. No to zrestartowałem. Komputer próbował bootować system, no ale mu nie wyszło. Spróbowałem znowu, nic, później tryb awaryjny, nic, później ostatnia znana dobra konfiguracja - nic. Później już płyta z Siódemką, System Recovery Options. Startup Repair - zaproponował ostatnią znaną dobrą konfigurację. Pomimo, że to robiłem - dałem mu szansę. Zrestartował się. Próbując się uruchomić wyskoczył z błędem, że jądra brak lub jest uszkodzone. Błąd w pliku: windows\system32\ntskrnl.exe stan 0xc000000f NTSKRNL.EXE, a nie NTOSKRNL.EXE. W Google NIC na ten temat nie znalazłem, jakby ten plik nie istniał. Później znowu System Recovery Options z płyty z Win7, i wszystkie opcje: 1. Startup repair - nie mamy rozwiązania dla twojego problemu. 2. System restore - brak punktów zapisu (choć tej opcji nigdy nie wyłączałem, i zawsze się tworzyły automatycznie, a teraz ich nie ma) 3. Windows Complete PC Restore - Nie mam backupa. 4. Windows Memory Diagnostic Tool - to chyba nie ma żadnego związku z moim problemem.. ale odpaliłem. Teraz się właśnie robi. 5. Wiersz poleceń - miałem nadzieję, że uda mi się w nim odpalić Sunrise Seven i cofnąć mój błąd, no ale oczywiście wyskoczył mi błąd, że ten plik nie jest executable z tego poziomu... Nie chcę robić reinstalacji systemu. To ostateczność. Wiem, że w Win7 to jest zupełnie bezbolesne, ale jak pomyślę o późniejszej potrzebie instalacji wszystkich winrarów, mozzil, itunesów, itd., itp., to mnie krew zalewa.. POMOCY! 17.02.2010 16:22 |
|