[Rozwiązany] Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który. |
|
dippaolo Nowy
Liczba postów: 2
|
![]() Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który.
Witam
1. Mam 2 komputery i jeden tablet z Windows 10. Początkowo były to Windows 8 i 8.1 ale zrobiłem darmową aktualizację i po tej aktualizacji, na czystym systemie zrobiłem dysk ratunkowy USB. Chcę przywrócić system na tablecie do stanu początkowego ale ni jak nie wiem który z tych 3 USB jest od tabletu... da się jakoś zidentyfikować który USB jest który? 2. Z tabletem jest problem. Z poziomu tabletu, z dysku wewnętrznego recovery zrobiłem reset do ustawień początkowych i... mielił mielił aż wypluł że jest błąd i teraz tablet wisi na logo Windowsa. Wszystkie opcje z trybu recovery krzyczą że nie udało się przywrócić - ustawienia początkowe, z zachowaniem pliówk, itp, - wszystko kończy się niepowodzeniam. Pytanie: czy gdy przywrócę z dysku ratunkowego to dalej będę mógł robić przywracanie z poziomu recovery na wbudowanym dysku? 3. Gdyby nie udało się odratować z dysku wewnętrznego czy dysku USB to instalując system z obrazu iso ściągniętego od MS windows automatycznie się zarejestruje? Czy trzeba dzwonić do MS? Jeżeli tak to jak wygląda procedura? 01.11.2016 00:22 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który. - dippaolo - 01.11.2016 00:22
RE: Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który. - thermalfake - 01.11.2016, 15:42
RE: Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który. - dippaolo - 02.11.2016, 08:31
|