Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który.

dippaolo
Nowy
Liczba postów: 2

Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który.

Witam

1.
Mam 2 komputery i jeden tablet z Windows 10. Początkowo były to Windows 8 i 8.1 ale zrobiłem darmową aktualizację i po tej aktualizacji, na czystym systemie zrobiłem dysk ratunkowy USB. Chcę przywrócić system na tablecie do stanu początkowego ale ni jak nie wiem który z tych 3 USB jest od tabletu... da się jakoś zidentyfikować który USB jest który?

2.
Z tabletem jest problem. Z poziomu tabletu, z dysku wewnętrznego recovery zrobiłem reset do ustawień początkowych i... mielił mielił aż wypluł że jest błąd i teraz tablet wisi na logo Windowsa. Wszystkie opcje z trybu recovery krzyczą że nie udało się przywrócić - ustawienia początkowe, z zachowaniem pliówk, itp, - wszystko kończy się niepowodzeniam.
Pytanie: czy gdy przywrócę z dysku ratunkowego to dalej będę mógł robić przywracanie z poziomu recovery na wbudowanym dysku?

3.
Gdyby nie udało się odratować z dysku wewnętrznego czy dysku USB to instalując system z obrazu iso ściągniętego od MS windows automatycznie się zarejestruje? Czy trzeba dzwonić do MS? Jeżeli tak to jak wygląda procedura?

01.11.2016 00:22

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Identyfikacja dysku ratunkowego. Mam 3 i nie wiem który jest który. - dippaolo - 01.11.2016 00:22