Wątek zamknięty

Dual Core na Windows 7

thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.580

RE: Dual Core na Windows 7

Cytat:Używałem tej jednostki z systemem Windows XP, musiałem jednak zmienić dysk twardy i obecnie używam Windows 7.
Teoretycznie system powinien działać bez zarzutu na takiej ilości pamięci ram. Jednak okazuje się że wydajność pc spadła. Przeglądanie internetu, oglądanie filmów w HD czy rozgrywka stała się mniej płynna niż było to na XP.

Na tym sprzęcie wrócić do Windows XP. Zmiana dysku twardego w świetle zapisów licencji nawet OEM nie jest zmianą platformy więc śmiało można aktywować z powrotem.
Sam Windows 7 ewoluując poprawkami wymaga więcej zasobu pamięci wirtualnej niż na początku wydania.

Pytanie jest takie jakim dokładnie sprzętem dysponujesz bo to co piszesz jest ogólnikowe. Procesor dual core czyli dwurdzeniowy ale jaki. Pamięć RAM jakiego typu i z jakim taktowaniem. Jaka płyta główna a co za tym idzie chipset i jego wydajność. Grafika PCI-E czy AGP - były dwa interfejsy tych grafik. Cały sprzęt może mieć jak najbardziej już te 10 lat a to straszna przepaść.

Z życia wzięte sprzed kilku już ładnych lat. Miałem kiedyś w rękach sprzęt na intelu z chipsetem i945, jakimś tam prockiem dwujajowym (nie pamiętam), ddr2 533 i grafiką do zmiany. Osoba zażyczyła sobie do niego nową grafikę z średniej półki (gracz). Zmiana dość średnio opłacalna - wydajność nie ta której oczekiwałem. Po testowej zmianie innej płyty głównej z chipsetem intel P45 (wtedy najnowszy) i ramów ddr2 800 przeskok niesamowity.

Cytat:A w sprawie mniejszej wydajności to niema co się dziwić XP jest mniej wymagający niż 7.

XP z SP3 i wszystkimi poprawkami do tej pory i dla porównania dobrze zoptymalizowana siódemka z wyłączonym Aero i niektórymi usługami stanie w szranki jeśli chodzi o zużycie pamięci wirtualnej. Do tego świetnie zorganizowanie zarządzanie pamięcią i ja nie mam problemu co wybrać.

Cytat:I takie pytanie czy masz orginalnego Windowsa bo raczej nie.

Nie masz logów z narzędzia sprawdzania stanu aktywacji to nie ma tematu z Twoimi nie uzasadnionymi domysłami.

Cytat:jakie parametry są potrzebne do korzystania z Windows 7.

Cytat:Komputer, na którym ma zostać zainstalowany system Windows 7, musi spełniać następujące wymagania:

Na grzyba podawać minimalne wymagania które spełni sprzęt sprzed dekady. Użytkownik prosił o realne wymagania pod jego dotychczasową działalność.

Cytat:Lepiej kupić używanego kompa z tej epoki

Co uważasz za tę epokę ?

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

05.04.2016 22:43

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Dual Core na Windows 7 - BoskiHenio - 31.03.2016, 16:55
RE: Dual Core na Windows 7 - Xylos - 01.04.2016, 15:22
RE: Dual Core na Windows 7 - Xylos - 02.04.2016, 15:57
RE: Dual Core na Windows 7 - thermalfake - 05.04.2016 22:43