Wątek zamknięty

Problem po recovery w Toschiba Satelite po instalacji mam Viste w jezyku USA

thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.580

RE: Problem po recovery w Toschiba Satelite po instalacji mam Viste w jezyku USA

Cytat:Padl mi system Vista na laptopie Toshiba Satellite, problem byl powazny, gdyz zadne naprawy systemu nie pomagaly do tego okazalo sie ze druga partycja I miala uszkodzone sektory wiec postanowilem juz nie ratowac systemu, gdyz nie byl az tak wazny, a jedynie ratowac dysk i wszystko od nowa wgrac...

Wszystko to po wuja robić jeśli dysk jest uszkodzony. A po takim czasie skoro tam była Vista to już szmat czasu więc ryzyko padnięcia zupełnego dużo większe. Najpierw proszę wykonać diagnostykę dysku. Samo przywrócenie systemu niczego nie naprawia. Za to klęska może przyjść ze zdwojoną siłą znienacka.

Cytat: i o to takim sposobem mam swiezy system Vista, lecz w wersji US ;/// - komputer kupiony byl w PL sklepie...

Mało to Tosiek, HP'ków, Delli i innego sprzętu naściągali się biznesmeni z USA bo było dużo taniej.
Masz numer seryjny to sprawdź na jaki rynek przeznaczony.

Cytat:poza tym mialem wczesniej 2 partycje C / i a teraz po formacie zrobilem jedna partycje C po "i" zostal tylko dym... ale wazne dysk naprawiony,

Layout partycji zależy od sposobu przywracania. Jśsli przeklikałeś kolejne opcje bez patrzenia to domyślnie program do przywracania przyjął opcję jednej dużej partycji.

Cytat:co mam teraz zrobic (poza dogrywaniem pakietu jezykowego PL)

MS w Viście na to nie zezwala poza wersją Ultimate i paczkami językowymi MUI. Inne sposoby są złamaniem postanowień licencyjnych. Po to MS rozróżnił wersje funkcjami jak i cenowo.

Cytat:Moze istnieje jakis kod/komenda w CMD, ktory wlacza, uruchamia opcje Konfiguracji rozruchu recovery w wersji .PL Vista po wejsciu w "F8"?

Nie nie ma takiej. W partycji recovery obraz systemu w pliku wim zawiera tylko wersję podstawowa angielską i ewentualnie te wersje jakie zostały przewidziane przez producenta sprzętu. Jednakże trzeba to zaznaczyć proszę się zaznajomić z warunkami postanowień końcowych tzw EULA. W jakim języku użytkownik inicjalnie wybiera i akceptuje licencję taka już zostaje.

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2016 00:17 przez thermalfake.)

21.02.2016 22:04

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Problem po recovery w Toschiba Satelite po instalacji mam Viste w jezyku USA - thermalfake - 21.02.2016 22:04