Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniecCytat:Pierwsza Pana prośba - nie mogę jej spełnić bo zwyczajnie nie wiem jak,raport wydajności uruchamiam ale cdm ? polecenia - gdzie ? Przepraszam,cięzki ze mnie przypadek Smutny,na prawde nie mam pojęcia,a próbowałem Klikamy na Start, w polu "wyszukaj programy i pliki" wpisujemy cmd po czym enter i otwiera się konsola wiersza poleceń. W niej uruchamiamy polecenie perfmon /report i czekamy na jego wygenerowanie. Raport będzie się dało zapisać jako plik html po czym proszę go wrzucić na dowolny hosting np zippyshare.com i podlinkować tutaj do pobrania. Cytat:Druga sprawa jest,czy mam - ok wkleję zrzut ekranu (odp. na ostatnią uwagę robię screenshooty tak jak potrafię,nie wiem co jest źle nawet) Zrzuty ekranowe nadal są źle linkowane. Doklejany jest protokół http// co dokładnie widać we wklejonych linkach przeglądarki a witryna udostępnia zrzuty w formie prntscr.com/abcdefghxyz Cytat:Z WPT małe problemy ale instaluje Jakie ? Cytat:Na "onet - zapytaj" dostałem odpowiedź by ........ No tak, innej się nie spodziewałem. Rozwiązanie po najmniejszej linii oporu gdyż tam nie ma ludzi z wiedzą a jedynie lamy. Ten sam poziom co komentarze pod artykułami onetu czy innych wielkich masowych portali. Cytat:Może od siebie bo już sam nie wiem :/ Dodam iż w boot menu,no i widać tutaj moją niezdarność... system skanował użycie RAMu,wysokie ale na samym końcu było napisane nie znaleziono błędu jakoś tak Zrzut ekranowy poproszę. Cytat:No i programik który ściągnąłem - stoje nie wiem nic co mam dalejl zrobić,przepraszam za moją nie wiedze :/ Jeżeli pokazujesz Process Explorera to przesortuj zakładkę Private bytes malejąco ponieważ nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie co się dzieje, procesy (nie wszystkie widoczne na liście okna) rozbite są na wątki i widząc zużycie pamięci wirtualnej na poziome 90% nie mogę się doliczyć wszystkiego. Na podstawie prntscr.com/9a4a24 widać jedynie iż Firefox szaleje z alokacją pamięci oraz niemal 50% zużyciem zasobów procesora. Zrzuty ekranowe do Process Explorera proszę robić kiedy system się już przycina praz po załadowaniu systemu nic nie robiąc celem porównania. Cytat:Nie wiem jakie są i czy są mozliwość przywrócenia RAMu ? Jeszcze dwie rzeczy. Pierwsza to odwiedzenie w msconfig zakładki Uruchamianie i pokazanie co ładuje się wraz ze startem systemu - zbędności odznaczysz jak pokażesz co tam jest. Druga to przejście do zakładki Usługi, zaznaczenie opcji ukrycia wszystkich usług formy Microsoft i również pokazanie co widać. Cytat:Dołączam dwa screeny z RamMap ze zwykłego taska menagera No tu już konkret z taskmanagera - firefox plus plugin flasha daje ponad 1,1GB zużycia więc na pewno sporo kart otwartych albo i też sporo różnych dodatków wrzuconych do przeglądarki lub sporo zakładek otwartych ze stronami z flashem. Jeśli chodzi o RamMap - nie pokazuj tego na czym się kompletnie nie znasz. Musiałbym poświęcić nieco czasu na tłumaczeniu procesu zarządzania pamięcią w systemie oraz jak interpretować wyniki tej aplikacji. To co najważniejsze - na pierwszej zakładce use counts pozycja process private oraz mapped file patrząc po kolumnie active daje zużycie 2.7GB pamięci systemowej - kolejne zakładki czyli processes oraz file summary dają odpowiedzi po odpowiednim przesortowaniu ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 05.12.2015 22:54 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - maciej3011 - 02.12.2015, 08:47
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - thermalfake - 03.12.2015, 01:27
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - maciej3011 - 04.12.2015, 05:24
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - thermalfake - 05.12.2015 22:54
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - maciej3011 - 06.12.2015, 02:26
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - maciej3011 - 30.12.2015, 16:12
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - thermalfake - 01.01.2016, 18:10
RE: Znikająca pamięć ? Czy nadchodzi już koniec - maciej3011 - 02.01.2016, 09:12
|