Odpowiedz

Problem z Windowsem 7 na pendrive a także z USB.

Kieszuś
Wdrażany
Liczba postów: 19

Witam to znowu ja Uśmiechnięty Ostatni temat nie odpisywałem (praca,brak czasu na sprawdzenie i wykonanie danych czynności) Dzisiaj znowu chciałem sie pobawić tym Windowsem 7 na pendrive i spróbować go wgrać znowu bez skutku, lecz zacznijmy od początku.
Początek:
Wkładam Pendrive do przedniego panelu jak zawsze (kiedyś wgrałem na nim Win 7 bez problemu ) Pendrive od SONY 32GB. Nagle wyskakuje mi szybki komunikat góra 1,5 sek (to urządzenie może działać szybciej jeśli podłączysz je do..) Dalej nie zdołałem przeczytać bo znikł a po ponownym podłączeniu juz się nie pokazuje, ale pewnie chodziło że moge podłączyć do USB 2.0 jak sie nie mylę, i tu zaczynają sie moja pytania jak i schody Uśmiechnięty Jak mogę sprawdzić czy mam USB 2.0? moja płyta ogólnie ma 2x 2.0 i 1.1 więc tylko czy z przodu czy z tyłu? Zacieszacz Z tyłu mam 4 wejścia tutaj z przodu 2. (MSI K9N Neo v3)

Czytałem niby ze jak pisze w tej zakładce( rozszerzone) to niby że to jest 2.0 By bardziej się upewnić przeczytałem chyba od użytkownika który mi pomagał w wcześniejszym temacie ze w biosie w zakładce ustawić Integrated Peripherals -> USB 2.0 Controller [Enabled] lecz ja tam ma tylko : Integrated Peripherals -> USB Controller [Enabled] (bez tego 2.0)

Teraz już kolejne pytanie i historia Uśmiechnięty Zdenerwowałem sie, zamiast zgrywać z oryginalnej płyty zgrywałem Windows 7 dla testów z torrentów zgrałem bootowalnego w ISO który potem w ULTRAiso i w innych też próbowałem zrobił z PEndrive bootowalny (próbowałem też przez CMD/diskpart/list disk/ itd) podłączam go do USB z przodu wchodze w biosa a tam jest USB Sony klikam potem SAVE i EXIT
restartuje komputer automatycznie..
następnie nic sie nie dzieje, nie ma komunikatu kliknięcie oznacza rozruch z Pen czy coś tylko ładuje się standardowo win XP..
Tak do ciekawostki dodam że mam problemy z USB tylnim, mam tam myszkę podłączoną i po każdym załączeniu komputera muszą ją wyciągać i wkładać z powrotem ponieważ nie działa. ( więc może cos z USB? jakieś sterowniki itd)

Wiem pewnie źle ułożyłem zdania no ale zdenerwowanie wzięło w góre ile z tym srać sie można.. ;/ Liczę na szybką odpowiedź.

05.09.2015 16:17

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Problem z Windowsem 7 na pendrive a także z USB. - Kieszuś - 05.09.2015 16:17