Wątek zamknięty

Windows 10 Problem z internetem

WresT
Nowy
Liczba postów: 1

Windows 10 Problem z internetem

Witam, mam problem z internetem w domu.

Mieszkam w Anglii i moim dostawca internetu jest Virgin Media, mam od nich internet juz bardzo dlugo 150Mbps wszystko smiga calkiem ladnie. W mieszkaniu mam podwojne sciany i jest to problem dla zasiegu dlatego Router jest na dole a u gory mam extender NetGear EX6200. Internet w ten sposob dociera wszedzie i tak jest juz spory czas. Wiadomo teraz mozna bylo zrobic update Windows 10, no to smialo go zrobilem, problem teraz polega na tym ze ok. 4 komputery z Windowsem 10 dzialaja, jeden jest polaczony kablem Ethernet a 3 przez wifi, podlaczony jest rowniez moj laptop z Win7 przez extender i wlasnie dochodzimy do sedna problemu czyli mojego komputera. Przez 2 lata wszystko dzialalo ale od czasu update do Windows 10 gdy podlaczam sie do extendera by zlapac Wi-Fi internet pada W CALYM DOMU. W routerze jak i extenderze. Pokazuje ze dostep do internetu jest ale oczywiscie nie dostaje zadnych pakietow i w zadnym urzadzeniu czy podpietym kablem czy wireless nie ma internetu. Bardzo dziwna sprawa i prosze o pomoc bo pomyslow juz nie mam. Na dole wypisze liste rzeczy, ktorych juz probowalem.

-Factory Default settings w routerze
-Factory Default settings w extender
-Przywrocenie systemu windows 10 do stanu gdy akurat zaktualizowalem go do windows 10
-Resetowanie wszystkiego i sprawdzanie kabli
-Upewnilem sie ze wszystkie ustawienia routera i extendera przestawione sa na DHCP i wszystkie otrzymuja IP automatycznie.

I wspomne ze internetu brak juz 3 ci dzien ale co dziwne w przeciagu tego czasu internet Czasem sie pojawial na 1-4h przy wlaczonym moim komputerze. Oczywiscie wizyta engineera od dostawcy juz byla i internet dociera pieknie wszedzie tylko wszystko siada gdy ja odpalam moja karte sieciowa. Przycisk "Wlacz" na moim polaczeniu sieciowym dziala jak "CZERWONY GUZIK" do wylaczenia calego internetu.

Prosze o pomoc bo stoje z tym w miejscu wiele godzin i nie jestem w stanie sobie poradzic.
Z gory dziekuje slicznie i czekam na odpowiedz.

@Edit. Wspomne rowniez o tym ze zeby przywrocic internet wystarczy wylaczyc moja karte sieciowa i zresetowac router. Wtedy internet wraca, nie inaczej. Moze warto tez o tym wspomniec.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.08.2015 22:01 przez WresT.)

01.08.2015 21:58

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Windows 10 Problem z internetem - WresT - 01.08.2015 21:58